Μαίρη Διακολιού: Οι προτάσεις μας για την ασφάλεια στο Μαρούσι

Δυστυχώς πληθαίνουν τα περιστατικά βίας, διαρρήξεων, ληστειών κλπ στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας τον τελευταίο καιρό. Πραγματοποιούνται σε διαμερίσματα πολυκατοικιών μέρα μεσημέρι, ενώ σημειώνονται περιστατικά νεανικής βίας με σκοπό την κλοπή.

Η μη κομματική, ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή και η υποψήφια δήμαρχος Αμαρουσίου, δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, έχουμε υποστηρίξει από πολύ καιρό ότι η διαχείριση της αστυνόμευσης και ασφάλειας στο Μαρούσι έχει από καιρό αλλάξει “λογική” και στόχους, κατά την

άποψη μας, με αρνητικό τρόπο, ενάντια στο συμφέρον των κατοίκων της πόλης μας.

Προτάσεις πολιτικής

1. Είμαστε αντίθετες/-οι με την εγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος της πόλης του Αμαρουσίου μακριά από το κέντρο της πόλης, μακριά από το κέντρο που έχει κοντινή απόσταση από όλες τις περιοχές γειτονιών της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό, το Α.Τ. είναι εγκατεστημένο από χρόνια στα νότια της πόλης, στην περιοχή “Μαρμαράδικα”, πίσω από τα μεγάλα υπερτοπικά ιδιωτικά νοσοκομεία, πολύ κοντά στις υπερτοπικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες υπερτοπικές ιδιωτικές ποδοσφαιρικές εταιρείες, πολύ κοντά στα κτίρια γραφείων των πολύ μεγάλων ιδιωτικών ή πολυεθνικών εταιρειών.

Έχουμε μόνιμο και διαρκές αίτημα να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα και τμήμα ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, κοντά στις γειτονιές, για να μπορεί να εξυπηρετεί τις/τους κατοίκους. Το προσωπικό του να έχει οικείες και φιλικές σχέσεις μαζί τους, να είναι γνωστά τα πρόσωπα των στελεχών του και ή δυνατόν να μένουν ή να γνωρίζουν στην πόλη, ώστε να υπάρχει θάρρος να απευθύνονται οι κάτοικοι ανεμπόδιστα για τα προβλήματά του τομέα. Έτσι, να καλλιεργηθεί αίσθημα ουσιαστικής ασφάλειας και εμπιστοσύνης, μακριά από αστυνομοκρατία και αστυνομοτρομοκρατία τύπου “full face” και “νομιμοποιημένης” βίας με σκοπό την διασπορά φόβου.

2. Χρειάζεται ένα σαφές, συνεκτικό, συνεπές, τοπικό, δημοτικό, κοινωνικό πρόγραμμα παρέμβασης και υποστήριξης της νέας γενιάς της πόλης μας. Σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τις οικογένειες της κάθε γειτονιάς.

Να οδηγεί τα ενδιαφέροντα της στην διαχρονική βιωσιμότητα με ευζωία, δηλαδή στην δημιουργικότητα, στον εργασιακό προσανατολισμό και επιτυχία με κοινωνική ευθύνη, στον πολιτισμό ΜΗ ΒΙΑΣ με κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη.

Δηλαδή, τα αντίθετα από το κακό μοντέλο του ανταγωνισμού, της επιφανειακότητας, του γρήγορου πλουτισμού, του καταναλωτισμού του ‘life style”, του καζινο-αποπολιτισμού, της εταιρειοκρατίας και άλλων, που καλλιεργούνται και προωθούνται μέχρι σήμερα.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Μη κομματικής, Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή

Δημοτική Σύμβουλος

Δικηγόρος

The post Μαίρη Διακολιού: Οι προτάσεις μας για την ασφάλεια στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα