Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Απουσιάζει ο δήμαρχος από τα κρίσιμα ζητήματα Λυκόβρυσης & Πεύκης

Παρέμβαση για το εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση κάνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος ΛυκόβρυσηςΠεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη τονίζοντας ότι ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και η δημοτική Αρχή «απουσιάζουν από τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης».

«Ο δήμαρχος δείχνει -για άλλη μια φορά- να μην καταφέρνει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες» επισημαίνει η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη, θέτοντας, παράλληλα, ερωτήματα τόσο για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, όσο και για το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει

την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκόβρυσης που βρίσκεται σε χώρο δίπλα του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου:

Δήμαρχος και δημοτική Αρχή απουσιάζουν από τα κρίσιμα ζητήματα Λυκόβρυσης και ΠεύκηςΑπό τον Τύπο ενημερώνονται οι δημότες για το εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση!

Σε πλήρη πολιτική αφωνία βρίσκεται η δημοτική Αρχή ΛυκόβρυσηςΠεύκης την ώρα που «δίνουν και παίρνουν» τα δημοσιεύματα για το μεγάλο εμπορικό κέντρο που επίκειται να κατασκευασθεί στη Λυκόβρυση, πλησίον του υπό ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, επένδυση που όπως «τιτλοφορείται» θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν μείζον θέμα, για το οποίο ωστόσο η δημοτική Αρχή εξακολουθεί να μην έχει πάρει επίσημα θέση.

Ο δήμαρχος ΛυκόβρυσηςΠεύκης, μπροστά σε ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και έχει ποικίλες διαστάσεις, δείχνει -για άλλη μια φορά- να μην καταφέρνει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, θα πρέπει να περιοριστούμε στις εφημερίδες και τα site για να ενημερωθούμε για τα επενδυτικά σχέδια που «εξυφαίνονται» σε Λυκόβρυση και Πεύκη, με διαδικασίες fasttrack, για τις αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις χρήσεων γης που «τρέχουν», αλλά και για κάθε άλλη σημαντική προοπτική που αφορά στο μέλλον των πόλεων και τη βιωσιμότητα των πολιτών μας.

Δυστυχώς, η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος είναι απόντες στα κρίσιμα ζητήματα.

Ωστόσο τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

Πότε θα φιλοτιμηθεί η δημοτική Αρχή να ενημερώσει επίσημα και έγκυρα την τοπική κοινωνία, τους καταστηματάρχες, τους συλλόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο για τις σοβαρές αυτές εξελίξεις;Στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον του τόπου δεν έχουν λόγο οι πολίτες;Σε τι ενέργειες έχει προβεί η διοίκηση του Δήμου αναφορικά με τις πολεοδομικές και χωροταξικές προδιαγραφές του χώρου και της ευρύτερης περιοχής, προστατεύοντας παράλληλα τον προαστιακό της χαρακτήρα, όπως δήλωνε προεκλογιά;Διασφαλίζεται ή όχι η ομαλή αποπεράτωση του Κλειστού της Λυκόβρυσης και πόσο επηρεάζεται η υλοποίησή του από την εν λόγω επένδυση;Η δημοτική Αρχή έχει ή όχι επίσημη ενημέρωση από την ιδιοκτήτρια εταιρεία που προβάλλεται ως στρατηγικός επενδυτής στην περιοχή;Υπάρχει ή όχι ενημέρωση προς και από την Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες της γι΄ αυτό το μείζον ζήτημα;

Καλή η καρέκλα, αλλά ο κ. Μαυρίδης θα πρέπει που και που να βγαίνει και στην κοινωνία, να την αφουγκράζεται και να την ενημερώνει υπεύθυνα για ό,τι πρόκειται να της συμβεί. Είτε καλό είτε κακό. Είναι υποχρεωμένος ως δήμαρχος να το κάνει, κυρίως για τις νέες γενιές, που οραματίζονται το μέλλον του τόπου τους και έχουν ισχυρό λόγο στις συλλογικές αποφάσεις.

Εκτός, κι αν ο δήμαρχος προτιμά να ενημερώνει και να συνεννοείται με οποιονδήποτε άλλον, πλην από τους δημότες ΛυκόβρυσηςΠεύκης, τους οποίους υποτίθεται θα όφειλε να υπηρετεί…

The post Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Απουσιάζει ο δήμαρχος από τα κρίσιμα ζητήματα Λυκόβρυσης & Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα