Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Ο κ. Πατούλης στον «τόπο του εγκλήματος»

Το δήμο Μαραθώνα επέλεξε ο κ. Πατούλης να επισκεφθεί και να επιχειρήσει να τον μετατρέψει σε ντεκόρ της προεκλογικής του εκστρατείας, Σύμφωνα μάλιστα με το 7σέλιδο δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη Αττικής, στόχος του είναι «να γίνει ο Μαραθώνας ένα σύγχρονο πολιτιστικό και αθλητικό τοπόσημο παγκόσμιας εμβέλειας». Και για του λόγου το αληθές προβάλλει ως μέγα επίτευγμα τα «45,7 εκ. ευρώ τα ολοκληρωμένα, εκτελούμενα, υπό δημοπράτηση και μακροπρόθεσμης ωρίμανσης έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον

Δήμο Μαραθώνα».

Αποφεύγει, όμως, στο πολυσέλιδο κείμενο να μιλήσει για την «ταμπακιέρα»: Σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα τετράχρονης σχεδόν θητείας του, πόσα από τα παραπάνω 45,7 εκ. ευρώ εκταμιεύθηκαν για τα «ολοκληρωμένα» έργα; Πόσα για τα «εκτελούμενα»; Πόσα αφορούν στα «μακροπρόθεσμης ωρίμανσης» έργα;

Εάν δημοσιεύονταν τα στοιχεία αυτά και επικεντρωνόταν κανείς στα έργα, που έχει άμεση ανάγκη ο λαός της περιοχής (αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση σχολικών κτηρίων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων κτηριακών υποδομών, διαμόρφωση ελεύθερων χώρων για λαϊκή αναψυχή με ελεύθερη είσοδο, πολιτιστικές υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού για τη νεολαία), εύλογα θα αναφωνούσε: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!».

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού σχεδόν στο σύνολό τους οι κεντρικοί, περιφερειακοί και δημοτικοί δημόσιοι πόροι, εθνικοί και ενωσιακοί, διατίθενται σε έργα, που υπηρετούν τον απεχθή κανόνα του «κόστους–οφέλους», όπου «όφελος» είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και «κόστος» οι λαϊκές ανάγκες.

Την επόμενη μέρα, μάλιστα, φρόντισε να με ανάρτησή του να τονίσει ότι τον τιμά η στήριξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Οι παραπάνω λόγοι και πολλοί ακόμα για τους οποίους ο κ. Πατούλης υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, προφανώς και δικαιολογούν αυτή τη στήριξη…

Άλλωστε, η διοίκηση Πατούλη φροντίζει να τηρεί ευλαβικά τον κανόνα «κόστους- οφέλους». Γι’ αυτό και για την προστασία του λαού της Αττικής και της περιοχής, ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ «ο σώζων εαυτό σωθήτω»,

που ουσιαστικά επικεντρώνει στη λογική της «ατομικής ευθύνης», με την ευθύνη

κυβέρνησης- περιφέρειας να περιορίζεται στα μηνύματα του 112… Γι΄ αυτό και στηρίζει την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για τη «στελέχωση» του ΕΚΑΒ με πυροσβέστες, οι ελλείψεις του οποίου πρόσφατα οδήγησαν να θρηνούμε μια νέα κοπέλα στη Νέα Μάκρη, που συνορεύει με τον δήμο Μαραθώνα. Με λίγα λόγια, λένε στο λαό της περιοχής «να διαλέξει» από που θα το βρει το κακό: από έλλειψη ασθενοφόρων και προσωπικού να τα χειρίζεται ή από έλλειψη πυροσβεστών σε περίπτωση πυρκαγιάς..

Η επίσκεψη, όμως, του κ. Πατούλη στο δήμο του Μαραθώνα, όπου και ο κατά τα λεγόμενά του ΧΥΤΥ, αλλά στην ουσία ΧΥΤΑ[1], Γραμματικού, θυμίζει και κάτι άλλο: Την επιστροφή του δράστη – ενός από τους συνένοχους την τελευταία 15ετία για το κατάπτυστο εγχείρημα – στον τόπο του εγκλήματος.

Ο λαός της περιοχής δεν είναι λωτοφάγος για να ξεχάσει ότι τα κυβερνητικά και ευρωενωσιακά σχέδια που υλοποιεί ο κ. Πατούλης (ΝΔ) σε συνέχεια των διοικήσεων Σγούρου (ΠΑΣΟΚ) και Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) συνέβαλλαν σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην περιοχή, στη ζωή του λαού και στο περιβάλλον: Στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που έχει δεχθεί την κατακραυγή του λαού της περιοχής.

Μάλιστα η διοίκηση Πατούλη όχι μόνο προώθησε τον ΧΥΤΑ που προηγούμενες διοικήσεις τον είχαν σχεδιάσει, αλλά επέβαλε και τη δοκιμαστική λειτουργία του χωρίς την κατασκευή της οικείας Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων που το ίδιο το καταστροφικό αστικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων προϋπόθετε. Έφτασε στο σημείο να αποκηρύξει εγγράφως και δημόσια, μέσω του σχετικού Δελτίου Τύπου, πλήθος αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Διοίκησής του. Αποφάσεων, που διαβεβαιώνουν ότι έχει ολοκληρωθεί η «τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία του έργου», διαδικασία που θα απαιτούσε την απόρριψη και ταφή μερικών χιλιάδων τόνων απορριμμάτων. Εν ολίγοις, διαβεβαιώνει ότι η Διοίκησή του «σεβάστηκε τη βούληση της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας, και δεν έριξε ‘’ούτε 1 κιλό σκουπίδι στο Γραμματικό’’». Εμείς τί να πούμε! Καλώς ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης στο σοβαρό αυτό ζήτημα, αν και είναι σίγουρο ότι μόλις αντιληφθεί το μέγεθος της γκάφας του θα προσπαθήσει «να τα μπαλώσει».

Οι δηλώσεις του κ. Πατούλη ότι «είμαστε σε μία διαδικασία μελετών αξιοποίησης του χώρου με «πράσινες» παρεμβάσεις, που θα έχουν και κοινωνικό πρόσημο», δεν αφορούν τη ματαίωση του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Γραμματικού, όπως αφήνει να εννοηθεί ο ομοτράπεζος του κ. Περιφερειάρχη δήμαρχος Μαραθώνα κ. Τσίρκας. Είναι αυτός που «ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα αξιοποίησης του χώρου ως φωτοβολταϊκό πάρκο» ενώ στο τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι χαίρεται «ιδιαίτερα που θα ξεκινήσει ένας διάλογος για την αξιοποίηση του χώρου», συμμετέχοντας έτσι σε μια προμελετημένη παράσταση για την παραπλάνηση της τοπικής κοινωνίας.

Ο λαός της περιοχής δε θα αφήσει να φτιάξουν άλλη μία υγειονομική βόμβα στο Γραμματικό, σαν τη χωματερή Φυλής!

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Μαραθώνα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού της περιοχής, της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, του μαζικού κινήματος και των φορέων της περιοχής, που απαιτούν να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές, με τις επιβαλλόμενες τροποποιήσεις, για τις ανάγκες της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων σε αναψυχή, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Για να διεκδικήσουμε διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία, στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ, των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Για να διεκδικήσουμε ουσιαστική χρηματοδότηση για τα απαραίτητα έργα υποδομής, για μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού και πολιτισμού για όλο το λαό της Αττικής, για την προστασία του από την εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και του κράτους του.

[1] ΧΥΤΥ ονομάζεται ο χώρος υγειονομική ταφής υπολειμμάτων, μετά την ανακύκλωση – διαλογή στην πηγή. Σήμερα λιγότερο από το 20% των σκουπιδιών σε μπλε κάδους ανακυκλώνεται.

The post Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Ο κ. Πατούλης στον «τόπο του εγκλήματος» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής, Πατούλης,laiki syspeirosi attikis, patoulis