Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από τις 24/3 – Υποχρεωτική μάσκα παντού και διπλή σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσαν στην Ελλάδα το μεσημέρι της Πέμπτης (23/12), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης και με βάση τις εισηγήσεις τις επιτροπής τα μέτρα αφορούν δύο στάδια:

1ο. Από αύριο 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου.2ο: Από τις 3 Ιανουρίου και μετά.Τα μέτρα που θα ισχύουν από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, από τις 06:00Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Αυτό αφορά και το σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με τη διασκέδαση και τα γυμναστήρια. Για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ ή των ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ν95.Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των εορτών. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων ακυρώνονται.Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την είσοδό τους.Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Θα πρέπει να γίνεται τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα νέα μέτρα δεν θα παραπέμπουν σε lockdown ενώ δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά των SMS. Παράλληλα, υπογράμμισες ότι θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα αφορούν την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία και σειρά από δραστηριότητες που δεν κρίνονται αναγκαίες.

The post Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από τις 24/3 – Υποχρεωτική μάσκα παντού και διπλή σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, 243 – Υποχρεωτική, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,koronoios, 243 – ypochreotiki, mesa mazikis metaforas