ΚΕΔΕ: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να διαλύσει του Δήμους – Ξεκινάμε ειρηνική επανάσταση!
«Ο υποτιθέμενος διάλογος για την αλλαγή του “Καλλικράτη”, που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια, ήταν απλώς η δικαιολογία για να υλοποιήσει η Κυβέρνηση τις πραγματικές της προθέσεις. Θέλουν μόνο την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Η μόνη αλλαγή που επιθυμούσε πραγματικά η Κυβέρνηση, γιατί αυτό εξυπηρετούσε τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, ήταν να αλλάξει το εκλογικό σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τίποτε άλλο».
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωσή της ΚΕΔΕ,
Και η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ συνεχίζει:
Ο κ. Σκουρλέτης ομολόγησε ότι δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν το μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, αφού αυτό που θέλουν είναι να το ελέγχουν. Δεν επιθυμούν την αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών, όπως γίνεται παντού στον ανεπτυγμένο κόσμο. Θέλουν να ελέγχουν ασφυκτικά κάθε δραστηριότητα. Κι επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τους Δήμους, προτιμούν να τους διαλύσουν. Να διαλύσουν τον μόνο θεσμό του Κράτους που πέτυχε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, να στηρίξει τους πολίτες που δοκιμάστηκαν από αυτήν.
Ο «Κλεισθένης 1» δε φέρνει μεταρρύθμιση. Προκαλεί απορρύθμιση. Η εφαρμογή της απλής αναλογικής δεν είναι μεταρρύθμιση. Είναι απορρύθμιση. Σε καμία ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Δεν αλλάζει το Κράτος, αλλάζοντας απλώς τον εκλογικό νόμο.
Η απλή αναλογική θα προξενήσει στη λειτουργία των Δήμων συνθήκες χάους, ακυβερνησίας και αδιαφάνειας, ενώ θα διευκολύνει να εισέλθουν στα Δημοτικά Συμβούλια, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, οι δυνάμεις των άκρων. Θα διαλύσει λειτουργικά τις δημοτικές υπηρεσίες, αφού θα δημιουργήσει ακυβερνησία. Θα ευνοήσει την αδιαφάνεια και τη «συναλλαγή κάτω από το τραπέζι», όχι μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, αλλά για όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας. Οι πολίτες άλλο πρόγραμμα θα ψηφίζουν προεκλογικά και θα βλέπουν άλλο πρόγραμμα να εφαρμόζεται στη συνέχεια.
Θέλουμε αλλαγή του Κράτους, όχι άλλον εκλογικό νόμο. Οι Δήμοι δεν χρειάζονται απλή αναλογική για να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Χρειάζονται απλή λογική.
Διεκδικούμε ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, για να μπορούμε να είμαστε πιο χρήσιμοι και πιο αποτελεσματικοί στην καθημερινή μας λειτουργία, προς όφελος των πολιτών.
Ο «Κλεισθένης 1» δεν είναι μεταρρύθμισηΟ «Κλεισθένης 1» δεν δίνει λύση σε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Και δεν λαμβάνει υπόψη του καμία από τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο η ΚΕΔΕ, καθώς:
Δεν λύνει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης. Το μεταθέτει στο μακρινό μέλλον, όταν και αν βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν πόροι. Εμείς λέμε ότι οι πόροι υπάρχουν και πάνε μαζί με τις αρμοδιότητες. Να μας μεταφέρον τις αρμοδιότητες, μαζί με τους πόρους. Αυτό δεν χρειάζεται ούτε συνταγματική αναθεώρηση, ούτε βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αφορούν στην καταστατική θέση των αιρετών του θεσμού μας. Αντίθετα, μέσα από τη διάλυση των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, που θα επιφέρει η ακυβερνησία στους Δήμους, θα επιχειρήσουν τον ασφυκτικό μας έλεγχο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, μέσα από τη θεσμοθέτηση του εκτελεστικού γραμματέα, που θα ορίζεται από τη γραφειοκρατία του Υπουργείου Εσωτερικών.Δεν προωθεί την αποκέντρωση και δεν προβλέπει τη μεταφορά πόρων κι αρμοδιοτήτων στους Δήμους. Έπρεπε να περιμένουμε δύο χρόνια για να ενταχθεί το πράσινο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες; Η νέα κατηγοριοποίηση των Δήμων είναι μεταρρύθμιση; Γιατί συνιστά μεταρρύθμιση η παροχή δυνατότητας στους Δήμους για σύσταση εταιρειών ειδικού σκοπού στον τομέα της κοινής ωφέλειας; Δεν αρκούσε μια απλή νομοθετική ρύθμιση, όπως αυτή που προώθησε η Κυβέρνηση με την οποία απάλλασσε τους παραχωρησιούχους από την καταβολή ανταποδοτικών τελών στους Δήμους, στερώντας μας πολύτιμα έσοδα; Όταν θέλει η Κυβέρνηση να μας πάρει «με τον τσαμπουκά τα χρήματά μας», νομοθετεί με ευκολία. Και όταν είναι να δώσει, επικαλείται το Σύνταγμα. Και αναρωτιόμαστε, ήταν συνταγματικά ορθή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιχείρησε να μας δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα το 2015; Τότε δεν ίσχυε το Σύνταγμα;Είναι λοιπόν προφανές ότι πολύ καθυστερημένα ανακάλυψε ο κ. Σκουρλέτης τα εμπόδια του Συντάγματος και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Αφού ήθελαν μόνο να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα, γιατί έπρεπε να χάσουν η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση δύο χρόνια σε αδιέξοδες συζητήσεις;
«Ειρηνική επανάσταση» για την επικράτηση της απλής λογικήςΗ ΚΕΔΕ θα απαντήσει δυναμικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να διαλύσει τους Δήμους, να διαλύσει τις ζωές των πολιτών. Δεν θα τους επιτρέψουμε να διαλύσουν τον μόνο θεσμό του Κράτους, που στα δύσκολα κατάφερε να στηρίξει τις τοπικές μας κοινωνίες.
Η Κυβέρνηση έχει πρόσκαιρα την πλειοψηφία στη Βουλή, η Αυτοδιοίκηση όμως έχει μαζί την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
Μαζί με τους πολίτες, μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ξεκινάμε τη δική μας ειρηνική επανάσταση για να επικρατήσει επιτέλους στη χώρα μας η απλή λογική.
Η ειρηνική επανάσταση της απλής λογικής τώρα ξεκινά.
The post ΚΕΔΕ: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να διαλύσει του Δήμους – Ξεκινάμε ειρηνική επανάσταση! appeared first on Ενυπόγραφα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άγιος Παΐσιος: Όταν ψέλνεις αυτά τα δυο η Παναγία θα σε Βοηθά
- Δύσκολες ώρες για το Βαγγέλη Μπούτα στο νοσοκομείο Καρδίτσας - Ανατράπηκε το τρακτέρ του
- Τζόκερ: Ένα υπερτυχερός μόλις κέρδισε 5,6 εκατομμύρια - Οι αριθμοί της κλήρωσης
- Στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας
- Πόσες ώρες Ύπνου χρειάζεστε Καθημερινά ανάλογα με την Ηλικία σας; Οι Απαντήσεις θα σας Σοκάρουν!!!
- Π. Καμμένος και Κουίκ κατά Δ. Κάμμενου για το επεισόδιο με την Αυλωνίτου
- Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του ο Βαγγέλης Μπούτας
- "Χαμός" με Ουζουνίδη στη Λεωφόρο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enypografa
- Μια όμορφη οικογενειακή βόλτα στον κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων!
- ΚΕΔΕ: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να διαλύσει του Δήμους – Ξεκινάμε ειρηνική επανάσταση!
- Επίθεση Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου κατά προέδρου ΚΕΔΕ
- Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στο Σικάγο βράβευσε τον Γιώργο Πατούλη
- Νίκες για ΚΑΠ, Νέα Ιωνία και Πεντέλη στην 23η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής μπάσκετ
- Αξέχαστο μουσικό Σαββατοκύριακο στην 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

- Τελευταία Νέα Enypografa
- ΚΕΔΕ: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να διαλύσει του Δήμους – Ξεκινάμε ειρηνική επανάσταση!
- Μια όμορφη οικογενειακή βόλτα στον κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων!
- Επίθεση Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου κατά προέδρου ΚΕΔΕ
- Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στο Σικάγο βράβευσε τον Γιώργο Πατούλη
- Αξέχαστο μουσικό Σαββατοκύριακο στην 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
- Νίκες για ΚΑΠ, Νέα Ιωνία και Πεντέλη στην 23η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής μπάσκετ
- Ήττες για Πανερυθραϊκό και Α.Ε. Ν. Κηφισιάς στην 27η αγωνιστική της Β’ Εθνικής μπάσκετ
- Νίκες μόνο για Νέα Ιωνία και Πανερυθραϊκό στην 29η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΑ
- Β’ ΕΠΣΑ: Πλειοψήφησαν» οι ήττες για τον Β.Τ. στην 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος
- Γ’ ΕΠΣΑ: 4 νίκες και 1 ισοπαλία για τους Βόρειους στην 25η αγωνιστική
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σαν σήμερα το 1789 ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου
- Η Φιορεντίνα έκοψε τα «φτερά» της Νάπολι
- Το σήκωσε η Μπαρτσελόνα! Πρωταθλητές Ισπανίας οι «μπλαουγκράνα» [vids]
- Φανατικός υποστηρικτής του Patras IQ ο Σταύρος Τσομπανίδης (video)
- Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε
- Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε (εικόνα)
- Αυτές είναι οι χώρες με τα περισσότερα ρομπότ - εργαζόμενους
- Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με δήμαρχο Μονεμβασίας
- Πιτσιρίκια πήγαν να διαρρήξουν μαγαζί στο Μεσολόγγι