Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Μετά τη θέσπιση των βραβείων «Μίκης Θεοδωράκης» στους αριστεύσαντες μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής, τα οποία αγκαλιάστηκαν θερμά από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, η Περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας των παιδιών που φοιτούν σε μουσικά σχολεία της Αττικής.

Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Μουσικών

και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα), κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου.  

Στο Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί μία γιορτή των τεχνών (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Κινηματογράφος), θα μετάσχουν μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία από όλη την Αττική, τα οποία θα παρουσιάσουν στο κοινό τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, ενώ τη δεύτερη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ο κ. Πατουλης επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία δεν αποτελούν απλώς πρότυπες εκπαιδευτικές μονάδες. Είναι, πρώτα απ’ όλα πυρήνες πνευματικής δημιουργίας, που συνδυάζουν την παιδεία και την τέχνη, τους δύο βασικούς πυλώνες του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει σταθερά και αυτονόητα την προσπάθεια που γίνεται σε αυτά τα σχολεία».

Η αναλυτική ανακοίνωση για το φεστιβάλΛήψηΤο πρόγραμμα του φεστιβάλ

The post Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα