Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την παρουσίαση των θέσεων και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πεντέλης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σπύρος Κωνσταντάς, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και η Γεωργία Κουρή υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης.

Ο Σπύρος Κωνσταντάς ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που άφησαν ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, περιουσίες, καλλιέργειες, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές, και στις ευθύνες της κυβέρνησης, περιφερειακών

και δημοτικών αρχών. Είπε χαρακτηριστικά: «Παρά τις χιλιοειπωμένες κουβέντες για την κλιματική κρίση ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γενικά ξέχασαν να μας απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: Φταίει η κλιματική κρίση που τα κονδύλια για τη δασοπροστασία και γενικά την πολιτική προστασία είναι 0.4% του κρατικού προϋπολογισμού όταν η χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ είναι στο 2%; Που παίρνουμε κορβέτες και ραφάλ ενώ τα αεροπλάνα καναντερ είναι 40 και 50 ετών; Φταίει η κλιματική κρίση που οι κενές οργανικές θέσεις στο πυροσβεστικό σώμα είναι 4.500 χιλιάδες; Τι φταίει που στο βασικό πνεύμονα της Αττικής στην Πάρνηθα δεν υπάρχει ούτε ένας δασεργάτης;»

Στη συνέχεια ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων της Περιφέρειας στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, στην επιλεκτική απουσία του κράτους όταν πρέπει να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και περιουσία, καθώς και στην εγκληματική πολιτική της έλλειψης υποδομών, μέτρων και υπηρεσιών πρόληψης.

Τελειώνοντας την ομιλία του σημείωσε: «Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να πούμε αρκετά με το “πάμε και όπου βγει”, ήρθε η ώρα να το “πάμε αλλιώς”. Να ενισχύσουμε, δηλαδή, το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής. Αυτό θα είναι το θετικό αποτέλεσμα για το λαό. Και αυτό μπορεί να γίνει ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη τη χώρα».

Η Γεωργία Κουρή στην κεντρική ομιλία επεσήμανε για το ρόλο του δήμου ότι αποτελεί αναπόσπαστη βαθμίδα του κράτους από την οποία ασκείται αντιλαϊκή διοίκηση. Ως παράδειγμα έφερε την φοροληστεία που ασκεί ο δήμος με τα δημοτικά τέλη αλλά και με μία σειρά άλλες υπηρεσίες που γίνονται επί πληρωμή (αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες). Επίσης τόνισε την ανάγκη για προστασία του Πεντελικού όρους και του δάσους του ΝΙΕΝ, μακριά από κάθε προσπάθεια επιχειρηματικής εκμετάλλευσης κι εμπορευματοποίησής τους.

Τέλος, τόνισε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο και την Περιφέρεια σημαίνει ισχυροποίηση της μαχητικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στη δημοτική και περιφερειακή αρχή, για διεκδικήσεις υπέρ του λαού.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ΠεντέληςΛήψη

The post Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης,laiki syspeirosi pentelis