Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής παρουσιάσει την ταινία «Απόστρατος»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, στις 20:00, στο Πέτρινο κτήριο του πάρκου «Στ. Κώτσης την ταινία του σκηνοθέτη Ζαχαρία Μαυροειδή «Απόστρατος».

Λίγα λόγια για το έργο

Ο νεαρός Γλυφαδιώτης Άρης με τα μεγαλεπήβολα σχέδια αναγκάζεται να μετακομίσει στο σπίτι του απόστρατου παππού του στου Παπάγου. Εκεί θα αρχίσει ένα περιπετειώδες ταξίδι στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον με οδηγό ένα μυστικό.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα feelgood ταινίας του σύγχρονου ελληνικού

κινηματογράφου με σενάριο που προκαλεί το ενδιαφέρον, χιούμορ και μνήμες συναισθηματικά φορτισμένες παράλληλα με την εξέλιξη στο παρών. Τρυφερότητα, συναίσθημα, εκπλήξεις και συγκίνηση, ιστορικές αναφορές και σχολιασμός της σύγχρονης πραγματικότητας κάνουν την ταινία ευχάριστη σε νεολαία αλλά και ηλικιωμένους.

Στην ταινία παίζουν οι εξής ηθοποιοί: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου, Ξένια Καλογεροπούλου.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε τα βραβείο Κοινού και Νεότητας της Επιτροπής Φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ταινία απέσπασε επίσης το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ KineΝova 2020 και το βραβείο ΙΡΙΣ 2020 Καλύτερου Σεναρίου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής και η διευθύντρια Φωτογραφίας Ζωή Μαντά θα είναι παρόντες στην προβολή και θα συζητήσουν με το κοινό.

Η ώρα προσέλευσης του κοινού είναι στις 19:45, ενώ η είσοδος είναι τρία ευρώ.

The post Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής παρουσιάσει την ταινία «Απόστρατος» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα