Για «επιχείρηση φίμωσης» καταγγέλλουν τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού γονείς μαθητών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού καταγγέλλει «επιχείρηση φίμωσης» των Συλλόγων Γονέων του συγκροτήματος της 17ης Νοεμβρίου από τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βασίλη Σιαμάνη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, «αυτοπροσώπως, το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, κατέβασε το πανό που είχαμε αναρτήσει οι Σύλλογοι Γονέων την προηγούμενη ημέρα».

Η ανάρτηση του πανό, με σύνθημα «Όχι άλλη κοροϊδία! Θέλουμε μόνιμο προσωπικό για καθαρά σχολεία, φύλαξη & τραπεζοκομία», αποτέλεσε

μια συμβολική κίνηση και μέρος των δράσεων που -όπως τονίζεται- έχουν αναπτύξει οι Σύλλογοι Γονέων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας «για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα σχολεία από την έλλειψη προσωπικού».

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Σιαμάνη για την ενέργειά του να κατεβάσει το πανό και η απάντηση που έλαβαν, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου, είναι ότι αντιβαίνει στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου. Απάντηση που οι γονείς θεωρούν «τουλάχιστον προκλητική για την κοινή λογική, τη στιγμή που στα σχολεία δεν έχει εξασφαλιστεί, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, το απαραίτητο προσωπικό για την καθαριότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση».

Και η καταγγελία του Συλλόγου καταλήγει:

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτούμε την προσπάθεια φίμωσης των δίκαιων αιτημάτων μας. Θα συνιστούσαμε στους αρμόδιους, αντί να απασχολούν υπαλλήλους για να κατεβάζουν το πανό μας, να εξασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό για να έχουμε καθαριότητα, φύλαξη και υπηρεσίες τραπεζοκομίας στα σχολεία μας».

Την ανωτέρω καταγγελία συνυπογράφουν και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου και 3ου Νηπιαγωγείων Χολαργού.

Καταγγελία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου και 3ου Νηπιαγωγείων ΧολαργούDownload

The post Για «επιχείρηση φίμωσης» καταγγέλλουν τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού γονείς μαθητών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα