Πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Δήμο Βριλησσίων με παρέμβαση από τα… αριστερά

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Δήμου Βριλησσίων. Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων π. Αγησίλαος Τσώλος.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων και φορέων της πόλης, ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των 30 πρώτων ημερών της νέας διοίκησης του Δήμου. «Δεν χάσαμε χρόνο. Πρώτος μας στόχος είναι η ανάταξη

της καθημερινότητας στην πόλη μας. Μετά από πολλά χρόνια λειτουργεί ξανά ο οδοκαθαρισμός στα Βριλήσσια, χειρωνακτικά και με μηχανική σκούπα, με τις δικές μας δυνάμεις αποκλειστικά και χωρίς να καταφύγουμε σε συνεργασία με ιδιώτες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους εργαζομένους που προσφέρουν κοινωνικό έργο και ανταποκρίνονται με επάρκεια στις προκλήσεις», ανέφερε ο Γ. Πισιμίσης. Ο ίδιος χαρακτήρισε στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή την απορρόφηση χρηματοδοτικών πόρων προς όφελος της πόλης, σημειώνοντας: «Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ και μάλιστα, από μελέτες που βρήκαμε καταχωνιασμένες σε συρτάρια. Οι υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Δουλειά δύο ετών έγινε μέσα σε 15 μόλις ημέρες. Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση και την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, ένα έργο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

Ο Γιάννης Πισιμίσης αναφέρθηκε, επίσης, στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βαδισιμότητας και της προσβασιμότητας στα Βριλήσσια, με την αποκατάσταση πεζοδρομίων, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί στο σύνολο των προβληματικών σημείων στην πόλη, αλλά και στις δράσεις για την οδική ασφάλεια, με την τοποθέτηση νέων πινακίδων οδοσήμανσης, διαγραμμίσεων και αποκατάστασης της ορατότητας των πινακίδων κυκλοφορίας, με κλαδέματα φυλλωσιών σε προβληματικά σημεία. «Με βάση τον προγραμματισμό κάθε κάδος απορριμμάτων στα Βριλήσσια θα πλένεται κάθε δύο εβδομάδες, ενώ προχωρούμε σε νέο πρόγραμμα περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων από τους δρόμους της πόλης μας. Σύντομα θα έχουμε ένα νέο σύγχρονο κανονισμό καθαριότητας και σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλους τους συμπολίτες, με τον σεβασμό του δημόσιου χώρου», τόνισε ο δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αρχιμανδρίτη και του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για το ΕΣΥ, που προηγήθηκε, ο Γιάννης Πισιμίσης, ανέφερε: «Τελικά η γιορτή της πίτας εξελίχθηκε σε γιορτή της Δημοκρατίας. Από την αρχή της θητείας μας δεσμευτήκαμε πως θα λειτουργούμε με τρόπο δημοκρατικό και συλλογικά. Με την αντιπαράθεση και τον δημοκρατικό διάλογο, με τη θέση και την αντίθεση, πετυχαίνουμε τη σύνθεση κι αυτή είναι μια γόνιμη διαδικασία. Δρούμε πάντα δημοκρατικά και υπεύθυνα, υπό την έννοια αυτή είναι πάντοτε χρήσιμες και ωφέλιμες οι διαφωνίες για να καταλήξουμε σε ένα παραγωγικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό στις εκδηλώσεις του Δήμου μας να υπάρχει και θεσμική εκπροσώπηση της εκάστοτε κυβέρνησης σε επίπεδο υπουργών. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τα αναδεικνύουμε και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφιας Κώστας Βαφειάδης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βούλα Αρσένη Λάμπρου και Βασίλης Αρχιμανδρίτης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Κάππας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, η υπουργός Εσωτερικών Ν. Κεραμέως, η αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η πρ. βουλευτής της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρ. Αγάτσα, ο δημοσιογράφο Γ. Αυτιάς, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και η πρ. αντιπεριφερειάρχης Κοιν. Πολιτικής Πολ. Λεονάρδου.  Στην τελετή παρευρέθηκαν ο επίτιμος δήμαρχος Βριλησσίων Ν. Παπαδόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης. 

H παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην εκδήλωση

«Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Βριλησσίων, η προεκλογική πασαρέλα των υπουργών της κυβέρνησης, οι τοπικοί παράγοντες της Ν.Δ., ο εκλιπαρών για τον σταυρό Αυτιάς, ο αντικομμουνιστής Άδωνις και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να χαλάει τη φιέστα, εκφράζοντας έναν λαό που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον του» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, μετά την εκδήλωση.

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Βασίλης Αρχιμανδρίτης αναρωτιέται «τι σχέση έχουν αυτά (σ.σ. οι παρουσίες παραγόντων της Ν.Δ. στην εκδήλωση) με τις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες μας;», ενώ κατήγγειλε ότι δεν μίλησαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων της πόλης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και της Πολιτικής Προστασίας, όπως και εκπρόσωπος του γονεϊκού κινήματος.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων για την εκδήλωσηΛήψη

The post Πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Δήμο Βριλησσίων με παρέμβαση από τα… αριστερά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πισιμίσης, Εξασφαλίζουμε 6, Βριλησσίων,pisimisis, exasfalizoume 6, vrilission