Γ. Πατούλης: Με το νέο ΕΣΠΑ η Αττική αλλάζει – Βάζουμε ισχυρά θεμέλια για να πάμε την Περιφέρεια ακόμα πιο ψηλά

Οι υψηλοί δείκτες απορροφητικότητας και ο σχεδιασμός οραματικών έργων κατά τη τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2021-2027 και της 7ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του. Τα βήματα προόδου που έχουν γίνει από την Περιφέρεια αλλά και τους «Στόχους Πολιτικής» του νέου Προγράμματος 2021 -2027 παρουσίασε ο προϊστάμενοςτης Διαχειριστικής

Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, εκπροσώπων των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων.

Η Αττική πρωταθλήτρια Περιφέρεια σε απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ

Ο Γ. Πατούλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, υπογράμμισε ότι στην Περιφέρεια Αττικής, βρίσκεται τα τελευταία 3,5 χρόνια σε εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων, που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020», ενώ τόνισε ότι «με ενταγμένα έργα άνω των 1,8 δισ. ευρώ, υλοποιούνται 12.149 έργα και δράσεις».

Στη συνέχεια διατύπωσε τη βούληση της διοίκησης Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να αξιοποιεί με σχέδιο και υπευθυνότητα τους αυξημένους κατά 54% πόρους του ΕΣΠΑ «Αττική» 2021 -2027, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της Αττικής, την προώθηση της καινοτομίας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την υιοθέτηση των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο Γ. Πατούλης πρόσθεσε επίσης ότι «στο διάστημα που μεσολάβησε καταφέραμε να αυξήσουμε κατακόρυφα την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων σε ποσοστό 95,42%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό που παραλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν μόλις 27,29%, στοιχείο που αναδεικνύει την Περιφέρεια Αττικής ως πρωταθλήτρια Περιφέρεια σε απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ της χώρας». Ο περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε για τη συνεργασία τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη μέχρι τώρα δημιουργική συνεργασία.  

Επισημαίνεται ότι οι βασικοί πυλώνες χρηματοδότησης του νέου Περιφερειακού προγράμματος είναι:

200 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας.330 εκατ. ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.130 εκατ. ευρώ για βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.650 εκατ. ευρώ για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και για την κατασκευή υποδομών εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας.290 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

Διαβάστε αναλυτικά για τη συνεδρίαση των επιτροπώνΛήψη

The post Γ. Πατούλης: Με το νέο ΕΣΠΑ η Αττική αλλάζει – Βάζουμε ισχυρά θεμέλια για να πάμε την Περιφέρεια ακόμα πιο ψηλά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα