Φυσάει Κόντρα: Ο θάνατος ενός «ντελιβερά»…

Ανακοίνωση σχετικά με τον τραγικό συμβάν του θανάτου ενός διανομέα στην Αγία Παρασκευή εξέδωσε η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Η πόλη της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, δυστυχώς λόγω ενός τραγικού γεγονότος. Ένας νέος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της εργασίας του. Ήταν ένας από τους χιλιάδες εργαζόμενους που βλέπουμε γύρω μας κάθε μέρα να τρέχουν αλαφιασμένοι ώστε να προλάβουν τις «παραγγελίες» μας, ένας «ντελιβεράς»!

Είναι ο 15ος νέος από την αρχή του 2019 που έχασε τη ζωή του. Τι τραγική

ειρωνεία: σκοτώθηκε τη μέρα που ο κλάδος του απεργούσε, διεκδικώντας τα στοιχειώδη: Μισθό, ασφάλιση, ωράριο, αλλά και κράνος, έλεγχο των μηχανών, στοιχειώδη ασφάλεια, ελέγχους του κράτους στις επιχειρήσεις επισιτισμού. Διεκδικώντας να δουλεύουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και όχι να τρέχουν σαν τρελοί, παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Βλέπετε, στην Ελλάδα του 2019 αυτά τα αυτονόητα εργατικά δικαιώματα είναι πολυτέλεια για χιλιάδες εργαζόμενους.

Η τραγική αυτή εξέλιξη έφερε στο προσκήνιο και την άλλη πλευρά της πόλης: Πίσω από τη «λαμπερή» εικόνα του ακριβού προαστίου υπάρχουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα καταστήματα, στα σούπερ μάρκετ, στις εταιρείες, στις υπηρεσίες και, φυσικά, οι διανομείς. Εργαζόμενοι που βιώνουν την κρίση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων. Εργαζόμενοι που δεν χωρούν στα ιλουστρασιόν προγράμματα και στις προεκλογικές συζητήσεις.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του συναδέλφου μας. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων της πόλης μας για τα δικαιώματά τους. Για να μην θρηνήσει η τάξη μας άλλα θύματα της απληστίας των εργοδοτών.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

The post Φυσάει Κόντρα: Ο θάνατος ενός «ντελιβερά»… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα