Φωτιά στο Πεύκο Πολίτη Χαλανδρίου – Άμεση επέμβαση από Πυροσβεστική και Δήμο

Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 3.30μ.μ. την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στην εκτός σχεδίου περιοχή Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι, η οποία τελικώς έσβησσε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ξέσπασε σε ιδιόκτητο οικόπεδο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εμπρησμού, δεδομένου ότι στον χώρο, όπως και σε παρακείμενα οικόπεδα, συγκεντρώνονταν από τον ιδιοκτήτη του άχρηστα και εύφλεκτα αντικείμενα (πλαστικά, χαρτοκιβώτια).

Η φωτιά

απλώθηκε σταοικόπεδα όπου βρίσκονταν διάσπαρτα τα εύφλεκτα υλικά και στο πέρασμά τηςκατέστρεψε μια ακόμη εγκαταλελειμμένη κατοικία.

Η ομάδα πυροφύλαξης του Δήμου στο Πάτημα Χαλανδρίου την εντόπισε αμέσως, ενώ τάχιστη ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που έφτασαν στο σημείο.

Την Πυροσβεστική συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης η υδροφόρα και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Χαλανδρίου, όπως και οι υδροφόρες του ΣΠΑΠ και του Δήμου Βύρωνα, παρουσία των αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Ευθυμίου και Τεχνικών Υπηρεσιών, Έλενας Χριστούλη.

Στο σημείο παραμένουνδυνάμεις της Πυροσβεστικής και θα μείνει όλο το βράδυ η υδροφόρα του Δήμου γιακάθε ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι οΔήμος Χαλανδρίου προ δεκαπενθημέρου είχε επέμβει στην περιοχή καθαρίζοντας όλατα ιδιωτικά οικόπεδα που δεν ήταν περιφραγμένα ή στα οποία είχε δυνατότηταπρόσβασης, γεγονός που συνέβαλε στην μη επέκταση της σημερινής πυρκαγιάς.

Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποστείλει στους 200 ιδιοκτήτες οικοπέδων στα όρια του Δήμου ειδοποιητήρια για να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους.

Μετά το σημερινόσυμβάν, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί για μια ακόμη φορά τους ιδιοκτήτες οικοπέδωννα καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, ως οφείλουν, βάσει της 4/2012 ΠυροσβεστικήςΔιάταξης του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

The post Φωτιά στο Πεύκο Πολίτη Χαλανδρίου – Άμεση επέμβαση από Πυροσβεστική και Δήμο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα