Δήμαρχος Ορεστιάδας: Δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους Κήπους Έβρου

Για την κατάσταση που επικρατεί στους συνοριακούς σταθμούς Καστανιών, Κήπων και Ορμενίου μίλησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ο κ. Μαυρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν γίνεται κανένας έλεγχος στο τελωνείο των Κήπων, τη στιγμή που το τελωνείο των Καστανιών είναι κλειστό.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας είπε:

«Μετά τη δήλωση του κύριου Πέτσα ότι ανοίγουν οι Καστανιές, αντιδράσαμε. Στη συνέχεια, δόθηκαν διευκρινίσεις

και το τελωνείο των Καστανιών παραμένει κλειστό και θα παραμείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες σε πολλά επίπεδα προκειμένου να επαναλειτουργήσει το τελωνείο των Καστανιών. Αρχικά, είναι το θέμα του κορονοϊού με την απόφαση της κυβέρνησης να μην έρχονται Τούρκοι πολίτες μέχρι τις 15 Ιουλίου, ούτε από το τελωνείο των Κήπων, ούτε από των Καστανιών. Εκείνο που θα δούμε άμεσα είναι η τεράστια οικονομική αιμορραγία, ιδίως τώρα με την ισοτιμία ευρώ και τουρκικής λίρας.

Από τις Καστανιές είναι κλειστά τα σύνορα. Από τους Κήπους υπάρχει μια αντίφαση. Έχουμε σε καθημερινή βάση εισόδους και εξόδους Ελλήνων πολιτών, κυρίως Ελλήνων μουσουλμάνων από τη Ροδόπη και την Ξάνθη που μπαίνουν αυθημερόν στην Τουρκία και επανέρχονται χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος».

«Δεν υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας κατήγγειλε:

«Δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, ενώ είχαμε πάρει τη δέσμευση του προέδρου του ΕΟΔΥ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν κλιμάκια και στο συνοριακό σταθμό Ορμενίου και στους Κήπους, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει».

«Οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές δεν ξέρουν τι να κάνουν»

Την αναγκαιότητα για διευκρινίσεις σχετικά με τους συνοριακούς σταθμούς υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης, λέγοντας:

«Ακόμα μια ατυχής δήλωση του κ. Πέτσα, που ανέφερε ότι η είσοδος από Βουλγαρία θα γίνεται μόνο από Προμαχώνα, ενώ το ΦΕΚ που βγήκε δε συγκεκριμενοποιεί την είσοδο. Χθες, ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής και υπήρχε μια «δυσερμηνεία» αυτής της δήλωσης. Οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Πέτσα, θεώρησαν ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν Βούλγαρους πολίτες παρά μόνο με ειδική αιτιολόγηση. Πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη κατεύθυνση για να ξέρουν ποιους να αφήσουν να περάσουν και ποιους όχι».

Τέλος, ο δήμαρχος Ορεστιάδας σημείωσε για το φράχτη, ότι «είναι σε πολύ καλό στάδιο. Προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 60 εκατ. ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί υλοποίησε τη δέσμευση του και τηρούνται ακριβώς τα χρονοδιαγράμματα».

*φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα