Φ. Αλεξόπουλος: Αυξάνεται διαρκώς η φτώχεια πίσω από τη βιτρίνα του μυθιστορήματος «τα πάμπλουτα Βόρεια Προάστια»

Την «τραγική εικόνα της αυξανόμενης φτώχειας πίσω από τη βιτρίνα των “πλούσιων “ Δήμων στα Βόρεια Προάστια και την ανέχεια μιας κοινωνίας που ζει σε αδιέξοδα» περιγράφει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, οικονομολόγος Φώτης Αλεξόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει:

«Το αφήγημα της “Βόρειας Νεόπλουτης” κοινωνίας που προϋπήρχε τα προηγούμενα έτη δεν υφίσταται πλέον και ειδικά μετά την κρίση του 2009, έχει τελειώσει και στη

θέση της καθιερώθηκε μία νέα, σκληρή πραγματικότητα που σε καθημερινή βάση έχει οδηγήσει και οδηγεί πολλές οικογένειες των Βορείων Προαστίων σε οικονομικά αδιέξοδα.

Στην Αγία Παρασκευή που ζω με την οικογένεια μου, στο σούπερ μάρκετ “εντοπίζουμε” τον καταναλωτή να αγοράζει πλέον τα απολύτως απαραίτητα βασικά προϊόντα (1 με 2 σακούλες), υπάρχουν οικίες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και βλέπουν τους παρόχους να τους “κόβουν” το ρεύμα, επίσης, πολλές οικογένειες κωλύονται και δεν μπορούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους και ψάχνουν πιο οικονομικές λύσεις και τέλος, η ανεργία στις πιο παραγωγικές ηλικίες των 29 – 45 ετών, με συνταξιούχους στα όρια της εξαθλίωσης που περιμένουν μία “ελάχιστη βοήθεια“ από τα παιδιά τους (όσοι είναι τυχεροί και μπορούν), είναι ελάχιστα παραδείγματα, από μία ζοφερή εικόνα που καταγράφουμε και αντιλαμβανόμαστε, ως μέλη του ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος κατόπιν της συνδιάλεξης που πραγματοποιείται κατά απαίτηση του πολίτη, προκειμένου να τον βοηθήσουμε στο πρόβλημα του, αναφέρει ο κ. Αλεξόπουλος.

Δεν θα μιλήσω για το συνεχές κλείσιμο των επιχειρήσεων, λόγω της αύξησης των ενοικίων (ανά τριετία πλέον) σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αλλά ούτε για τις υπέρογκες τιμές των ενοικίων που καλείται μία οικογένεια να καταβάλει προκειμένου να ενοικιάσει ένα σπίτι 50 τ.μ . (Αυτό που αναφέρω παραπάνω, δεν λέγεται ελεύθερη αγορά, αλλά ελεύθερη αισχροκέρδεια. Άλλωστε έχω καταθέσει πρόταση πλαφόν ενοικίου καταστημάτων ανάλογα με την εμπορικότητα της οδού και πλαφόν τιμής κατασκευαστή για τις οικίες.

Ελπίζω κάποια στιγμή η κυβέρνηση να έχει χρόνο να το δει και να το αναλύσει. Ωστόσο για όλα τα προαναφερομένα θεωρώ επιβεβλημένη την συμπαράσταση της Πολιτείας και τη νέα καταγραφή από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας των προβλημάτων που ανέκυψαν στα νοικοκυριά του Δήμου μας από την COVID 19 εποχή.

Η ανάλυση των νέων συγχρόνων προβλημάτων που προέκυψαν και θα προκύψουν και από το μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, τις τιμές του ενεργειακού χρηματιστηρίου, κ.ο.κ, θα πρέπει να αναλυθούν από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία και κατάρτιση, ώστε να κατοχυρωθούν άμεσα σε συνθήκες για επίλυση από τις ομάδες κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας του Δήμου μας».

The post Φ. Αλεξόπουλος: Αυξάνεται διαρκώς η φτώχεια πίσω από τη βιτρίνα του μυθιστορήματος «τα πάμπλουτα Βόρεια Προάστια» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα