Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις εγγραφές στην Α’ τάξη του 10ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, σχετικά με τις «εγγραφές στην Α’ τάξη του 1ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν: «Την περίοδο αυτή στα σχολεία όλων των Δήμων έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και συγκροτούνται τα τμήματα για τη νέα

σχολική χρονιά 2022-2023. Στο 10ο Δημοτικό της Νέας Ιωνίας (στην περιοχή της Αλσούπολης) έγιναν 27 εγγραφές παιδιών για τη νέα Α’ Δημοτικού, όλες εντός των γεωγραφικών ορίων που καλύπτει το συγκεκριμένο σχολείο. Αντί όμως να διαμορφωθούν δύο τμήματα Α’ Δημοτικού επιλέχθηκε να εκδιωχθούν δύο παιδιά από το σχολείο και να σταλούν σε δημοτικό σχολείο όμορου Δήμου και ταυτόχρονα στο 10ο Δημοτικό να συγκροτηθεί ένα τμήμα Α’ τάξης με 25 μαθητές.

Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας η διαχείριση της οποίας από την κυβέρνηση, όπως διαπιστώνει και καταγγέλλει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, έχει επιφέρει σωρεία μαθησιακών κενών, αλλά και επιπτώσεων στην ψυχική υγεία των παιδιών, τέτοιες μέθοδοι όχι μόνο δεν αποτελούν λύση, αλλά επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση των μικρών μαθητών.

Ερωτάται η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Γιατί επιλέγονται τέτοιες αντιπαιδαγωγικές και ασφυκτικές μέθοδοι σε μία μάλιστα τόσο κρίσιμη ηλικία, όπως είναι η ηλικία έναρξης της φοίτησης των παιδιών στο δημοτικό σχολείο; Γιατί καταστρατηγείται το σχολείο της γειτονιάς και καταργείται μία θέση εκπαιδευτικού; Τι προτίθεται να κάνει, ώστε να συγκροτηθούν δύο τμήματα Α’ Δημοτικού με τις οργανικές θέσεις δασκάλων και τις σχολικές αίθουσες που τους αναλογούν κι έτσι να απορροφηθούν όλοι οι μαθητές στο Δημοτικό της γειτονιάς τους σε βιώσιμες παιδαγωγικά τάξεις;».

The post Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις εγγραφές στην Α’ τάξη του 10ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα