Κύπρια έκλεισε το ξενοδοχείο της για τουρίστες, δέχεται μόνο Ουκρανούς (pics)

Η Κύπρια ιδιοκτήτρια ενός παραλιακού ξενοδοχείου στη Βρετανία έκλεισε τις πόρτες του στους τουρίστες για να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες.

Πρόκειται για την 84χρονη, Νίτσα Μιχαήλ, η οποία για πάνω από 60 χρόνια διευθύνει το ξενοδοχείο Seaward Hotel στην περιοχή Weston-super-Mare. Η κ. Νίτσα άφησε το σπίτι της στην Κύπρο τη δεκαετία του 1960, ενώ λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974 την ακολούθησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και η υπόλοιπη

οικογένειά της.

Οι τραγικές εμπειρίες της οικογένειας της ήταν ο λόγος που αποφάσισε να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες όταν εισέβαλε στη χώρα η Ρωσία.

Μιλώντας στο BBC, είπε: «Ένιωσα συμπόνοια γι αυτούς… εγώ και η οικογένειά μου ελπίζουμε ότι τους βοηθούμε».

Έτσι η κ.Νίτσα άνοιξε ξανά το παραλιακό ξενοδοχείο, το οποίο είχε κλείσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η 84χρονη Κύπρια εξήγησε ότι την κάνει χαρούμενη και το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Η κόρη της Michelle δήλωσε ότι κάποιοι άνθρωποι που έψαχναν για βοήθεια έφτασαν στο ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας το Google translate.

Πρόσθεσε ότι η οικογένειά της ήταν ευγνώμων για το γεγονός ότι κάποιοι Ουκρανοί μιλούσαν αγγλικά και μίλησε μέσω WhatsApp με άλλους, ώστε να τους διαβεβαιώσουν ότι όταν φτάσουν στην περιοχή θα είναι ασφαλείς και κάποιος θα τους φροντίσει.

Η Yuliia ήταν από τους πρώτους πρόσφυγες που έφτασε στο ξενοδοχείο. Έφυγε από το σπίτι της στην πόλη Berdyansk όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί εκεί. Δήλωσε στο BBC ότι «στις 24 Φεβρουαρίου άκουσα δυνατές εκρήξεις και κατάλαβα ότι γινόταν πόλεμος».  

Η Michelle είπε ότι ήταν ανακουφισμένη γιατί οι ντόπιοι δώρισαν ρούχα, iPads και laptops για τους πρόσφυγες. «Μαζί καταφέραμε να συμβάλουμε σε ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τους πρόσφυγες».

Διαβάστε επίσης: Νεκρός 34χρονος Κύπριος μετά από τροχαίο στο Σίδνεϋ-Καταλείπει 2 παιδιά (pic)

Keywords
Τυχαία Θέματα