Εμ. Γεωργακοπούλου- Κ. Ξανθόπουλος: Απαράδεκτες οι συνθήκες στον Πολυχώρο Μπενίση

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «δήμος Μπροστά+», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πολυχώρο Λυκόβρυσης Μπενίση του ΠΕ.Α.Π. που βρίσκεται δίπλα από το 2Ο και 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, στις οδούς Δημ. Μπενίση και Αδαμάντιου Κοραή, όπου και διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις και σημάδια εγκατάλειψης. Η εσωτερική αίθουσα του χώρου χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και εορταστικών εκδηλώσεων, κυρίως από αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ο Αθλητικός Σύλλογος Άλτις και ο Φίλαθλος Όμιλος Badminton

Νίκη Πεύκης.

Κατά την επίσκεψή μας στην συγκεκριμένη αίθουσα, παρατηρήθηκαν σημαντικές ελλείψεις, κάποιες από τις οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τους παρευρισκόμενους στον χώρο. Σπασμένοι καθρέφτες που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο του πλαϊνού τοίχου της αίθουσας, χαλασμένα φώτα που κρέμονται από την οροφή, με κίνδυνο να πέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή στα κεφάλια εκείνων που χρησιμοποιούν την αίθουσα, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον παιδιά.

Άλλα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον χώρο είναι ότι ορισμένα υαλότουβλα στο πάνω μέρος της τοιχοποιίας έχουν φύγει, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά στην αίθουσα όταν βρέχει και να λιμνάζουν εντός του χώρου, ενώ σε ένα από τα παράθυρα της αίθουσας έχουν φύγει τα αλουμίνια που βρίσκονταν περιμετρικά του για να το στηρίζουν και να το μονώνουν, με αποτέλεσμα να το στηρίζουν με κίτρινες ταινίες για να μην πέσει το τζάμι του και για να μην μπαίνει νερό και αέρας. Επιπρόσθετα, τα μισά φώτα της οροφής είναι καμένα, οι τουαλέτες των αγοριών είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πολύ καιρό, τα μισά αποδυτήρια είναι κλειστά, ενώ αυτά που είναι ανοιχτά, έχουν όλα τους τα ντουλάπια μόνιμα κλειδωμένα. Ελλείψεις παρατηρούνται και στον εξωτερικό χώρο του πολυχώρου, στον οποίο οι μπασκέτες του γηπέδου καλαθοσφαίρισης που υπήρχε κάποτε είναι σπασμένες εδώ και πολύ καιρό.

Βλέποντας αυτές τις συνθήκες σε χώρους που παρέχονται από τον Δήμο και συγκεκριμένα από το ΠΕ.Α.Π. για να χρησιμοποιηθούν από παιδιά, αναρωτιόμαστε αν έχει μπει ποτέ στον κόπο κάποιος από την Δημοτική Αρχή και το ΠΕΑΠ να επισκεφτεί τους συγκεκριμένους χώρους και αν είναι όντως κατάλληλοι και ασφαλείς για να χρησιμοποιηθούν από παιδιά. Αναρωτιόμαστε επίσης, ποιος ακριβώς θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί κάποιο ατύχημα σε παιδί που βρίσκεται στον χώρο εξαιτίας της κακοσυντήρησης και εγκατάλειψης του συγκεκριμένου χώρου; Αυτές οι συνθήκες άθλησης των παιδιών είναι απαράδεκτες και οι συγκεκριμένες εικόνες δημοτικών χώρων είναι εικόνες ντροπής.

Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+. Κώστας Ξανθόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης.

The post Εμ. Γεωργακοπούλου- Κ. Ξανθόπουλος: Απαράδεκτες οι συνθήκες στον Πολυχώρο Μπενίση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργακοπούλου- Κ, Ξανθόπουλος, Απαράδεκτες, Πολυχώρο Μπενίση,georgakopoulou- k, xanthopoulos, aparadektes, polychoro benisi