Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. για τα θέματα ασφάλειας σε Λυκόβρυση και Πεύκη ζητεί ο αντιδήμαρχος Π. Ιωάννου

Παρέμβαση για το θέμα της ασφάλειας στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, Παναγιώτης Ιωάννου, ενισχύοντας το αίτημα που έχει διατυπωθεί για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητήσει πάνω στο συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα.

Στην παρέμβασή του ο κ. Ιωάννου αναφέρει:

Το θέμα της Ασφάλειας ήταν έντονο όλα τα τελευταία χρόνια, έστω και

αν συγκριτικά ο Δήμος μας παραμένει ασφαλέστερος σε σχέση με άλλους Δήμους του Λεκανοπεδίου.

Η Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, και προεκλογικά και μετεκλογικά, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα. Τα άρθρα μας στον τοπικό Tύπο και η στενή μας συνεργασία και επισκέψεις στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, προσπάθησαν να αναδείξουν το θέμα, όχι μόνον πρόσφατα αλλά όλα τα τελευταία χρόνια.

Το προεκλογικό πρόγραμμά μας, επίσης, έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, περιλαμβάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσής του.

Τελευταία η εγκληματικότητα τόσο στη Λυκόβρυση, όσο και στην Πεύκη παρουσιάζουν ιδιαίτερη αύξηση και τα κρούσματα είναι πολλαπλά (βανδαλισμοί αθλητικών χώρων, βανδαλισμοί σχολείων, διαρρήξεις, επιθέσεις σε αυτοκίνητα κ.λπ.).

Το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, σε επίσκεψή μας, μας δήλωσε την αδυναμία κάλυψης της περιοχής μας λόγω περιορισμένων δυνάμεων και μεγάλης έκτασης του Δήμου και των αναγκαίων σημείων φύλαξης, ανεπάρκειας του φωτισμού στους δρόμους κατά τις νυχτερινές ώρες και ελλείψεις σε άλλα μέσα.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πεύκης και του 3ου Δημοτικού Πεύκης προέβησαν σε σειρά προτάσεων και αίτημα προς τον Δήμο μας για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ασφάλεια.

Ως δημοτική παράταξη και σε συνεργασία στην διοίκηση του Δήμου, ως αντιδήμαρχος Πεύκης, υποστηρίζουμε το αίτημα και θα υποβάλουμε και εμείς με τη σειρά μας αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του θέματος (να μπει έκτακτο στο προσεχές Συμβούλιο την Τετάρτη 19/05/2021).

Προτείνουμε:

Α. Το αίτημα του Δήμου προς την Πολιτεία για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Β. Τη συντήρηση και ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού σε όλη την πόλη μας.

Γ. Την τοποθέτηση καμερών και τη δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης τουλάχιστον των κτηρίων δημοσίου συμφέροντος στον Δήμο μας (δημοτικά κτήρια, σχολεία, αθλητικούς χώρους, ιατρεία κ.λπ.).

Δ. Τη δημιουργία σώματος Δημοτικής Αστυνομίας, μόνιμης ή άμεση πρόσληψης εταιρείας με συγκεκριμένα καθήκοντα και υπό την καθοδήγηση τόσο του Δήμου όσο και του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε, συστρατεύοντας τις δυνάμεις μας, να παρέμβουμε και να θωρακίσουμε τον Δήμο μας και τους συμπολίτες μας.

The post Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. για τα θέματα ασφάλειας σε Λυκόβρυση και Πεύκη ζητεί ο αντιδήμαρχος Π. Ιωάννου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα