Κ. Βαρλαμίτης: Δεν υπάρχει ούτε επιστολή, ούτε «βέτο» σε πιθανή συνεργασία με άλλες παρατάξεις στον Δήμο Πεντέλης

Ένα… περίεργο και ανυπόγραφο μέιλ έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2023. Σύμφωνα με αυτό, διακινείται στο διαδίκτυο επιστολή κάποιων μελών του δημοτικού συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο προς τον επικεφαλής του συνδυασμού Κώστα Βαρλαμίτη, μέσω της οποίας ουσιαστικά ζητούν να τεθεί «βέτο» στην πιθανότητα συνεργασίας της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία (το σχήμα που προέκυψε από τη σύμπραξη της Δημοτικής Συμμαχίας του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου με τον συνδυασμό Πεντέλη Πόλη Πρότυπο) με τον Λευτέρη Κοντουλάκο (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί)

ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μάλιστα, στο ίδιο μέιλ επισυνάπτεται και η επιστολή των μελών του συνδυασμού προς τον κ. Βαρλαμίτη, από την οποία ωστόσο λείπουν τα ονόματα αυτών που υποτίθεται την υπογράφουν. Το θέμα θα έμενε εκεί, ιδιαίτερα καθώς ο αποστολέας του μηνύματος επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής που αποκάλυπτε ότι ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όμως, το γεγονός ότι ακολούθησαν τηλεφωνήματα από διάφορους παράγοντες της πόλης που προσπαθούσαν να καταλάβουν την εγκυρότητα ή μη της διακινούμενης επιστολής, ενώ το θέμα άρχισε ήδη να συζητείται στα όρια του Δήμου Πεντέλης, μας έβαλε σε δεύτερες σκέψεις…

Έτσι, αρχίσαμε κι εμείς να ψάχνουμε περισσότερο το όλο ζήτημα. Με όσους κι αν μιλήσαμε όμως συναντήσαμε διστακτικότητα και μια τακτική του τύπου «ούτε διαψεύδουμε, ούτε επιβεβαιώνουμε». Αυτό μας έκανε να απευθυνθούμε στην πλέον αρμόδια πηγή, στον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο. Ο κ. Κ. Βαρλαμίτης μας διαβεβαίωσε ότι καμία επιστολή δεν έχει σταλεί επισήμως στον ίδιο ή στον συνδυασμό του (σημειωτέον ότι η επιστολή που μας εστάλη φέρει ημερομηνία Ιούνιος 2023) και άρα για τον ίδιο δεν τίθεται κανένα θέμα.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ρωτήσαμε τον κ. Βαρλαμίτη εάν -από την πλευρά του ή την πλευρά των μελών του συνδυασμού- υπάρχει θέμα «βέτο» σε μία πιθανή συνεργασία της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία τον κ. Κοντουλάκο. Μας απάντησε ότι στο αρχικό πλαίσιο συμφωνίας για τον νέο δημοτικό συνδυασμό είχε συζητηθεί η πιθανότητα διεύρυνσης του σχήματος με άλλες παρατάξεις και δεν είχε τεθεί κανενός είδους αποκλεισμός, με την προϋπόθεση ότι όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό θα αποδέχονται και το πλαίσιο αρχών που υπάρχει. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, όπως πρόσθεσε, θα αξιολογηθεί και κάθε μελλοντική συνεργασία με τη Δημοκρατική Συνεργασία.

Εμείς κρατούμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Βαρλαμίτη και παραμένουμε σε αναμονή για το εάν θα δοθεί συνέχεια στην όλη υπόθεση. Όσο για την επίμαχη επιστολή, επιλέγουμε να μην τη δημοσιεύσουμε μέχρις ότου τη λάβουμε από επίσημη οδό και με τα ονόματα εκείνων που την υπογράφουν.

The post Κ. Βαρλαμίτης: Δεν υπάρχει ούτε επιστολή, ούτε «βέτο» σε πιθανή συνεργασία με άλλες παρατάξεις στον Δήμο Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα