Δήμος Μπροστά+: Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες

Η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+ παραχωρεί τα μέλη που δικαιούται στις Διαπαραταξιακές Επιτροπές, στην κοινωνία των πολιτών, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή επιστημόνων και πολιτών στα συλλογικά όργανα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες» η παράταξη αναφέρει:

«Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 31/5/2022, συστάθηκαν δύο Διαπαραταξιακές Επιτροπές, με σκοπό την ανάδειξη

και επίλυση σοβαρών τοπικών προβλημάτων, όπως η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων από οχλούσες δραστηριότητες, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης η επικείμενη διάνοιξη της Λ. Κύμης.

Πιο συγκεκριμένα, στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που αφορά το έργο της Λ. Κύμης, θα συμμετέχει ο Αντώνης Μπόλλας, κάτοικος Λυκόβρυσης, γεωπόνος μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς επίσης και ο Κώστας Πόγκας πολιτικός μηχανικός, που θα συμβάλλει με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται σε κατοίκους από την λειτουργία παραγωγικών μονάδων (βιομηχανίες, βιοτεχνίες και άλλων εγκαταστάσεων).

Τονίζουμε ότι η σύσταση των Διαπαραταξιακών Επιτροπών αποτελεί χρήσιμο εργαλείο προώθησης της συμμετοχικής Δημοκρατίας. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα των κατοίκων θα είχαν αναδειχθεί, εάν λειτουργούσαν οι θεσμοί, όπως ο “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”, καθώς επίσης και η Επιτροπή Διαβούλευσης.

Καλούμε την δημοτική αρχή να επιτρέψει σε κατοίκους και φορείς να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των αποφάσεων που καθορίζουν την ποιότητα ζωής τους».

The post Δήμος Μπροστά+: Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα