Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση: Πάλι οφείλει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ, πάλι κανείς δεν ενημερώνει

Για «οφειλές του Δήμου Βριλησσίων στην ΕΥΔΑΠ» κάνει λόγο η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη Πόλη.

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Πάλι οφείλει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ, πάλι κανείς δεν ενημερώνει» η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (30/5/2022) συζητήθηκε η ανάγκη να ρυθμιστεί το σύνολο των οφειλών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ

Α.Ε., το οποίο μέχρι τις 26/4/2022, ανέρχονταν στο ποσό των 1.313.722,63 ευρώ.

Ο ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης του δήμου ανέρχεται στα 1,1 εκατομμύρια ευρώ συνεπώς το χρέος αυτό αφορά διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Επιπλέον, στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να επιχορηγήσει τον Δήμο Βριλησσίων με το ποσό των 697.811,73 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του. Το ποσό αυτό ήταν μέρος ενός κονδυλίου “έως 39.073.957,60 ευρώ” του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο διατέθηκε σε όλους τους Δήμους «αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους», με τον όρο να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες (από τους Δήμους) ώστε να μην δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ.

Είναι τώρα προφανές ότι ο Δήμος Βριλησσίων δεν τήρησε τον τελευταίο όρο. Μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε το παραπάνω ποσό, το συνολικό χρέος ύδρευσης του δήμου ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ. ( Τι επικαλείται η δημοτική αρχή για τη συσσώρευση οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ. Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021).

Μάλιστα, η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων σημειώνει ότι η λογοδοσία της εκάστοτε διοίκησης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτών είναι απαραίτητη και αποτελεί συστατικό της Δημοκρατίας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη Πόλη

The post Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση: Πάλι οφείλει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ, πάλι κανείς δεν ενημερώνει appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα