Διαδικτυακές επετειακές – εκπαιδευτικές συναντήσεις στα Λύκεια Φιλοθέης και Ψυχικού

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και με πρωτοβουλία του Δήμου και του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού, πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Λύκεια του Δήμου διαδικτυακές επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα «Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821».

Ομιλητής ήταν ο εξαίρετος ιστορικός πανεπιστημιακός καθηγητής Γιάννης Αντωνόπουλος, διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Paris I, Pantheon-Sorbonne και του Παντείου Πανεπιστήμιου, ο οποίος συνεργάζεται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

του Δήμου, στο πλαίσιο των διαδικτυακών Διαλέξεων Ιστορίας.

Στις 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή διάλεξη, με τη συμμετοχή 268 μαθητών από το Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού. Την παραμονή της Εθνικής Επετείου μας έλαβε μέρος η δεύτερη διαδικτυακή διάλεξη, για τους μαθητές του «Γενικού Λυκείου Φιλόθεης – Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης», όπου συμμετείχαν 242 μαθητές.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Γαλάνης, μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, παρακολούθησε τη διαδικτυακή επιμορφωτική αυτή συνάντηση, συζητώντας με τα παιδιά και φυσικά στέλνοντας τις ευχές του για καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις τους.

«Αν και από απόσταση, οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα στον ιστορικό. Στο τέλος, η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης κατακλύστηκε από τα ενθουσιώδη ηλεκτρονικά χειροκροτήματα (emoji) τους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

The post Διαδικτυακές επετειακές – εκπαιδευτικές συναντήσεις στα Λύκεια Φιλοθέης και Ψυχικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαδικτυακές, Λύκεια Φιλοθέης, Ψυχικού,diadiktyakes, lykeia filotheis, psychikou