Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τα βουνά…

[email protected]Η σχολική στέγη υποφέρει

Το θέμα των απαλλοτριώσεων για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, αλλά και η χρηματοδότηση για τη συντήρηση και αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων, αποτελούν «αγκάθια» για τους δήμους, όπως αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε» ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης. Μάλιστα, ο ίδιος ζητά από την κεντρική διοίκηση να σκύψει με προσοχή πάνω στα δύο αυτά ζητήματα, καθώς θα δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των προβλημάτων σχολικής στέγης σε αρκετές περιοχές.

Καλά τα λέει ο δήμαρχος, αλλά υπάρχει

κάποιος στην απέναντι πλευρά να ακούσει και, κυρίως, να δώσει λύσεις;

Το είπε και το κάνει ο Γρηγόρης Λέων…

Ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί, μας είχε πει μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπου τελικώς έχασε από τον νυν δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη, ότι δεν θα «εξαφανιστεί», αλλά απεναντίας θα ασκήσει τον αντιπολιτευτικό ρόλο που του ανέθεσαν οι συμπολίτες του. Τότε είχαμε διατηρήσει κάποιες επιφυλάξεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί. Απεναντίας, παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής και, όποτε το κρίνει σκόπιμο, προβαίνει και σε καταγγελίες. Όπως έκανε πρόσφατα με τις εκδηλώσεις για τις αποκριές και την Καθαρά Δευτέρα, τις οποίες -όπως υποστήριξε- ο δήμαρχος και η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενωμένοι για τη Λυκόβρυση – Πεύκη) Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη ουσιαστικά εκχώρησαν σε ιδιωτική επιχείρηση της περιοχής. Μάλιστα, κατηγόρησε την «ενωμένη συμπολίτευση», όπως την ονομάζει, ότι έδωσε χείρα βοηθείας στον δήμαρχο για να περάσει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλλον, ο Γρηγόρης Λέων έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του και, άρα, η δημοτική αρχή του Μάριου Ψυχάλη θα πρέπει να «διπλοτσεκάρει» τις αποφάσεις της…

Δημοτική περιουσία προς… αναζήτηση

Η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Μυλωνάκη έχει κάνει αρκετές αναφορές -κυρίως μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου Σωτήρη Παπαμιχαήλ– ότι η περιουσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν έχει καταγραφεί λεπτομερώς από τις προηγούμενες διοικήσεις. Παράλληλα, έχει αφήσει σημαντικές αιχμές ότι κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου αντιμετωπίζουν ανοιχτά θέματα, που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί κάποια παραπάνω στοιχεία στη δημοσιότητα, οπότε δημιουργείται η εξής απορία: είναι τόσο μεγάλη η δημοτική περιουσία, που δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμη τα στοιχεία της ή τόσα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει;

Μετά τις αναδασώσεις, οι αναστατώσεις στο Πεντελικό

Συνεχίζεται η αναταραχή στο Πεντελικό όρος μετά την απόφαση που έλαβε ο Δήμος Πεντέλης να αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στον οποίο και είναι ιδρυτικό μέλος. Αν και η απόφαση θα περάσει από πολλά κύματα μέχρι να οριστικοποιηθεί (αν οριστικοποιηθεί), το σίγουρο είναι ότι το χάσμα που έχει ανοιχθεί μεταξύ της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Πεντέλης και της διοίκησης του ΣΠΑΠ είναι πλέον βαθύ. Και η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου το κάνει βαθύτερο, αφ’ ενός με τη σκληρή κριτική που ασκεί στα πεπραγμένα του Συνδέσμου και αφ’ ετέρου με τις συναντήσεις που κάνει με άλλους δημάρχους Δήμων-μελών του ΣΠΑΠ και με τους οποίους επιχειρεί να χαράξει μια άλλη πολιτική στο βουνό.

Όπως φαίνεται, αυτή η αντιπυρική περίοδος, που ξεκινά οσονούπω, μάλλον θα αποδειχθεί ιδιαίτερα… θερμή.

The post Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τα βουνά… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τα βουνά…,