Δ. Θωμαΐδου: Να υψώσουμε τοίχος σε κάθε συμπεριφορά που πληγώνει και τραυματίζει παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, απηύθηνε το εξής μήνυμα:

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με σκοπό την ενημέρωση και δράση απέναντι σε ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα προβλήματα της σχολικής κοινότητας.

Οι συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού, γνωστού ως bullying, μπορούν να διαταράξουν την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υποστούν οποιασδήποτε μορφής άσκηση σωματικής

βίας. Τα περισσότερα θύματα αποκρύπτουν τον εκφοβισμό που υφίστανται, είτε από φόβο, ντροπή και αίσθημα υπαιτιότητας, είτε επειδή νιώθουν ότι θα απογοητεύσουν τους γονείς τους με την «αδυναμία» τους. Γι’ αυτό πρωταρχικής σημασίας είναι να διατηρούν οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, μία σχέση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τα παιδιά ή μαθητές τους.

Έχουμε χρέος όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος σε κάθε συμπεριφορά που πληγώνει και τραυματίζει παιδιά μέσα στο σχολείο. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια μαθητική ζωή πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, εξέλιξης και ολοκλήρωσης, που περνά μέσα από δυνατές σχέσεις κατανόησης και στήριξης.

The post Δ. Θωμαΐδου: Να υψώσουμε τοίχος σε κάθε συμπεριφορά που πληγώνει και τραυματίζει παιδιά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα