Κατέληξε μαθητής με κορωνοϊό σε Ειδικό Σχολείο του Πειραιά – Κινητοποιούνται οι φορείς των Γονέων της Αττικής

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά, την Τρίτη 9 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, προσκαλεί τις Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων στην περιοχή του Πειραιά η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Αφορμή

της δράσης είναι το θλιβερό γεγονός της τραγικής κατάληξης μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορωνοϊό.

Η Ομοσπονδία, αφού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του μαθητή, αναφέρει στη ανακοίνωσή της:

Η τραγική αυτή είδηση φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που επιλέγει να κρατάει ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Τα ειδικά σχολεία λειτουργούν σήμερα, σε φάση κορύφωσης της πανδημίας, χωρίς να υλοποιείται ένα σχέδιο τακτικών τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους, χωρίς καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Λειτουργούν χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών & ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γονιών, των εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη ολοκληρωμένης, ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης και μέριμνας η οποία απουσιάζει προκλητικά, ενώ προκλητική είναι η συνολική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει!

The post Κατέληξε μαθητής με κορωνοϊό σε Ειδικό Σχολείο του Πειραιά – Κινητοποιούνται οι φορείς των Γονέων της Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα