Δ. Παπακωνσταντίνου: Θέλουμε την Πεντέλη δήμο – πρότυπο συνθηκών εργασιακής απασχόλησης και εξυπηρέτησης του πολίτη

Μήνυμα για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία απευθύνει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία και υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία αναγνωρίζουμε το χρέος της Πολιτείας (Δήμου) για διασφάλιση ασφαλών, υγιεινών και ευχάριστων συνθηκών εργασίας για όλους του εργαζόμενους.

Είναι βαθύτατα απογοητευτικό αν θυμηθούμε το γεγονός

ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας αναγκάστηκαν πρόσφατα να αγοράσουν τον προστατευτικό τους εξοπλισμό με δικά τους χρήματα, λόγω της ασυντόνιστης, χαώδους και ελλιπούς διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης από τη διοίκηση του Δήμου.

Ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, δεσμευόμαστε να δώσουμε προτεραιότητα στη δημιουργία ιδανικού κλίματος επικοινωνίας μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, που θα διασφαλίζει τις βέλτιστες εργασιακές συνθήκες σε επίπεδο εργασιακών χώρων και παροχής όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας, ως και εκ του νόμου προβλέπεται, για την εκτέλεση της αποστολής τους.

Ο εργαζόμενος είναι συνεργάτης της διοίκησης και πρέπει να απολαμβάνει στον χώρο εργασίας του εκτίμηση, σεβασμό και προστασία. Για να αποδίδει δε τα μέγιστα η διοίκηση οφείλει να δημιουργεί ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον. Να χαίρεται ότι πηγαίνει να εργαστεί στο συγκεκριμένο χώρο. Να δουλεύει σε σύγχρονο και ανθρώπινο περιβάλλον. Τότε η απόδοσή του όχι απλώς πολλαπλασιάζεται αλλά «εκθετικοποιείται».

Φέρνουμε μια άλλη αντίληψη για τις εργασιακές συνθήκες στον Δήμο.

Ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα διοίκησης με έμφαση στον σεβασμό της προσωπικότητας του εργαζόμενου, παροχή όλων των μέσων και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη, δίκαιη μεταχείριση, κατανόηση σε προσωπικά του θέματα, δημιουργία ομάδων εργασίας, βελτίωση της ενδοεπιχειρησιακής επικοινωνίας και αμοιβαία δέσμευση στην επίτευξη των στόχων του Δήμου.

Η ομάδα είναι η μονάδα και όχι ο ένας.

Έναν Δήμο που θα χαίρονται να δουλεύουν χωρίς άγχος και φόβο αλλά με διάθεση και ενθουσιασμό και ανάληψη ευθύνης.

Έναν Δήμο που θα τον συστήνουν σε εργαζόμενους άλλων φορέων για να μεταταγούν στα πλαίσια της κινητικότητας.

Οι συνθήκες εργασίας στον χώρο δουλειάς είναι θεμελιώδεις παράγοντες της ψυχικής ισορροπίας κάθε ανθρώπου.

Δεσμευόμαστε για Δήμο Πεντέλης, πρότυπο εργασιακής απασχόλησης και εξυπηρέτησης του πολίτη».

The post Δ. Παπακωνσταντίνου: Θέλουμε την Πεντέλη δήμο – πρότυπο συνθηκών εργασιακής απασχόλησης και εξυπηρέτησης του πολίτη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα