Εργαζόμενοι στις βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες για μισθολογική πρόταση

Εργαζόμενοι στις βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες που είναι μέλη του συνδικάτου Unite καταψήφισαν τη μισθολογική προσφορά της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο.

Η προσφορά περιελάμβανε εφάπαξ πληρωμή 2% επί των μισθών 2022/23 και μισθολογική αύξηση 5% για το 2023/24. Έγινε δεκτή από τους υγειονομικούς εργαζομένους που εκπροσωπούνται από τρία άλλα συνδικάτα.

Το Unite ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει νέες απεργιακές

κινητοποιήσεις αφού το 52% των μελών της που συμμετείχαν στη διαδικασία ψήφισαν κατά της προσφοράς της κυβέρνησης. Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία ανήλθε στο 55%.

«Το Unite ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι ήταν πολύ απίθανο να γίνει αποδεκτή αυτή η προσφορά», δήλωσε η γενική γραμματέας του Unite Σάρον Γκράχαμ σε ανακοίνωση. «Τα μέλη του Unite θα επιστρέψουν τώρα στις απεργίες για να συνεχίσουν τον αγώνα τους».

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να δώσει τέλος στη διαμάχη που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικοί εργαζόμενοι να κατέβουν σε απεργία τους τελευταίους μήνες, εντείνοντας τις πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα