Δ. Παπακωνσταντίνου: Πιο πολλά τα λόγια από τα έργα της δημοτικής αρχής Πεντέλης

Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πεντέλης και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, απαντά στις πρόσφατες εξαγγελίες έργων από πλευράς της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιάς.

«Η κ. Κεχαγιά, ξοδεύοντας χρήματα του Δήμου Πεντέλης, διαφημίζει 140 και πλέον έργα που δήθεν υλοποιούνται στον Δήμο μας αυτή την περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι στα λόγια η σημερινή δημοτική αρχή είναι καλή, αλλά στα έργα λίγη» αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Αν λάβουμε υπόψη

την εκτέλεση του φτωχού τεχνικού προγράμματος του Δήμου ύψους 3.000.000 – 4.000.000 ετησίως από τη σημερινή δημοτική αρχή, θα χρειαστούν δεκαετίες για να ολοκληρωθούν τα εξαγγελλόμενα έργα. Οπότε, δικαίως οι πολίτες αναρωτιούνται: Που είναι όλα αυτά τα έργα;

Συγκεκριμένα:

Όσα έργα υλοποιεί μέχρι τώρα είναι κυρίως έργα της προηγουμένης διοίκησης: ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές , σχολικοί χώροι.Κάποια έχουν ξεκινήσει, ενώ άλλα ξεκίνησαν με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση, όπως η ανάπλαση του λατομείου Ράικου.Μελέτη έργων ύψους 1.000.000 ευρώ για εγκατάσταση ΑΠΕ στο Κολυμβητηρίο Μελισσίων, στο κλειστό Γυμναστήριο Πεντέλης και κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων (Γεννηματά) εκκρεμεί για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια, γιατι η α. Κεχαγιά έχει πρόβλημα με τίς ώριμες μελέτες της προηγούμενης Διοίκησης και παραγγέλνει δικής της επιλογής.Στο ζήτημα της απομάκρυνσης των πυλώνων της Νέας Πεντέλης: η δημοτική αρχή άλλαξε τον τρόπο χρηματοδότησης προκαλώντας καθυστέρηση και απεμπόλησε το δικαίωμα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια ύψους 1.500.000 ευρώ. Αποτέλεσμα: οι κάτοικοι να υφίστανται τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας!Όσον αφορά τα νέα έργα που παρουσιάζει και ειδικότερα τα μεγάλα: ουδείς σχεδιασμός έγινε σε διαβούλευση με τους πολίτες, αλλά οι αποφάσεις πάρθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή η διαπίστωση δεν είναι μόνο δική μας, την επικαλούνται στον ύψιστο βαθμό και οι προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέισες δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολιτείας.Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την τύχη του Πεντελικού όρους.Ομοίως ανησυχούμε για τον σχεδιασμό υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, αφού δεν είναι αυτή η προτεραιότητα της περιοχής παρά η εκτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας που αφορά και τα Μελίσσια και την Πεντέλη. Η δημοτική αρχή σχεδιάζει, δίχως να έχει έρθει σε επαφή με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της περιοχής, δίχως να έχει ακούσει την γνώμη τους.

Για την πτέρυγα “Μπόμπολα”: το κύρος του Δήμου επλήγη ανεπανόρθωτα! Η δημοτική αρχή καλά θα κάνει να μην πανηγυρίζει! Ο Δήμος εισήλθε σε δικαστική μάχη με το “Σισμανόγλειο” και την απώλεσε, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι δημότες χώρους νοσηλείας.

Αναφορικά με τα χωροταξικά:

Η αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου καθυστέρησε πάρα πολύ! Εμείς την στηρίξαμε και υπήρχε η δυνατότητα να είχε προχωρήσει από εκεί που το αφήσαμε. Όμως είναι φανερό πως οι εμμονές παραμένουν εμμονές! Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, για να απελευθερωθούν οι συμπολίτες μας!Εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια ήταν – και θέλουμε να πιστεύουμε πως παραμένει – δημοτική στρατηγική, να περιέλθουν στον Δήμο οι χώροι του δάσους Παπαδημητρίου, των κατασκηνώσεων χωροφυλακής και του ΝΙΕΝ, προκειμένου να διατεθούν στους πολίτες του Δήμου μας ως πνεύμονες πρασίνου. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε σταθεροί υποστηριχτές.

3η Κι 4η γειτονία στα Μελίσσια: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα Μελίσσια! Σας είπαμε «βάζουμε πλάτη» για την επίλυση του 95% και όταν αυτό επιλυθεί προχωράμε στην διευθέτηση του υπόλοιπου 5% με τον Δήμο Κηφισιάς.

Αποχέτευση Καλλιθέας Πεντέλης: Το έργο δεν ήταν καθόλου ανώριμο , απλώς ολοκληρώθηκε από το σημείο που το αφήσαμε. Η λειτουργία των παιδικών σταθμών στην Καλλιθέα Πεντέλης ήταν κομβικής σημασίας, καθώς έπρεπε να υπάρχει αποδέκτης αποχέτευσης για τα σχολικά συγκροτήματα.

Όσον αφορά τα έργα των υπογειοποιήσεων , αυτά εκτελούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, σε κάποια έργα απλά άλλαξε το αντικείμενο χρηματοδότησης (αντί για αγορά κλαδοκόπτη, προχώρησε σε αγορά απορριμματοφόρου).

Ας μη συμπεριλαμβάνονται στις εξαγγελίες έργα του ΤΕΕ, όπως η σύνταξη χωρικού σχεδίου στην δημοτική κοινότητα Πεντέλης.

Με τέτοιους ρυθμούς και νοοτροπίες χάνεται πολύτιμος χρόνος και δρόμος στη διαδρομή.

Με εκτέλεση τεχνικού προγράμματος ύψους 3.000.000-4.000.000 ετησίως ως σήμερα την τελευταία τριετία, φοβάμαι πως με την τωρινή διοίκηση θα χρειαστούν πολλά χρόνια, για να ολοκληρωθούν, αν ολοκληρωθούν, τα εξαγγελλόμενα έργα.

Η αλήθεια που ζουν οι πολίτες των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης είναι αδιάψευστη για την κ. Κεχαγιά. Πολλά λόγια και λίγα έργα».

The post Δ. Παπακωνσταντίνου: Πιο πολλά τα λόγια από τα έργα της δημοτικής αρχής Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπακωνσταντίνου, Πιο, Πεντέλης,papakonstantinou, pio, pentelis