70 χρόνια Ράλι Ακρόπολις: Κλείδωσε ο αγώνας για το WRC το 2024 και 2025

Σε ειδική εκδήλωση για το Ράλι Ακρόπολις και τα 70 χρόνια διοργάνωσης  ανακοινώθηκε ότι η  φετινή εκδοχή του (7-10 Σεπτεμβρίου) θα αποτελεί μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση με επίκεντρο την Λαμία. Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης φέτος θα στηθούν μια σειρά απο εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια ενώ στόχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Motorsport Greece είναι κατά τη διάρκεια της χρονιάς η κληρονομιά και η εξέλιξη του Ράλλυ Ακρόπολις να προβληθούν σε κάθε Έλληνα.

Επίσης, ο  Λευτέρης

Αυγενάκης κατά την ομιλία του, στην οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στο να γραφτεί η λαμπρή ιστορία του αγώνα, επεσήμανε: «Τα 70 χρόνια ιστορίας του αγώνα δεν είναι απλώς ένα χρονικό ορόσημο για τον εθνικό μας αγώνα. Είναι μια σπουδαία κληρονομιά. Όλοι εμείς έχουμε την τιμή και την ευθύνη να διαχειριζόμαστε αυτό το μοναδικό προνόμιο που μας κληροδοτήθηκε, ως δικαίωμα αλλά και ως υποχρέωση. Το δικαίωμα, άλλωστε, επιβεβαιώνεται μόνο με την άσκηση της υποχρέωσης. Δε φτάσαμε εύκολα, σήμερα, να συζητούμε για εορτασμούς 70 ετών. Δεν έγινε τίποτα απ’ όσα πετύχαμε χωρίς πολύ κόπο και μόχθο. Προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι η Ελλάδα που ανέτειλε το 2019 είναι μια άλλη Ελλάδα. Και τα καταφέραμε».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το  Ράλλυ Ακρόπολις: «Θα έχουμε Ράλλυ Ακρόπολις και το 2024 και το 2025, έπειτα από συμφωνία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου* και τον WRC Promoter, που αναγνώρισαν την αρτιότητα διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 και το 2022».

Το φετινό  ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 αποτελεί το δέκατο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα