Δ. Παπακωνσταντίνου: Έωλα τα επιχειρήματα των πρωταγωνιστών κατάργησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πεντέλης

Ως «έωλα» χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα των πρωταγωνιστών κατάργησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πεντέλης ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Δημοτική Συμμαχία και υποψήφιος δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας εμμέσως σε σχετική ανάρτηση της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος τα νομικά πρόσωπα του Δήμου «είναι οι βραχίονες άσκησης πολιτικών του κεντρικού φορέα προς όφελος του πολίτη για κοινωνικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, αθλητικά, αναπτυξιακά και άλλα θέματα. Είναι δορυφόροι του κεντρικού

κορμού του Δήμου, είναι κοντά στον πολίτη, έχουν αμεσότητα για τις ανάγκες του, είναι ευέλικτα, δίνουν λύσεις, βοηθούν και συνεπικουρούν τον Δήμο στην υπηρέτηση του πολίτη».

Μάλιτα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι η κατάργηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πεντέλης το 2019 «ήταν σκόπιμη επιλογή για τον κατακερματισμό και μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα συλλογικά όργανα σε εντεταλμένους ή κατά το ακριβέστερο εντελλόμενους συμβούλους, όπως εκ τω υστέρων ομολογείται από τους πρωταγωνιστές της κατάργησής τους, με σκοπό τη δημιουργία ενός και μοναδικού κέντρου λήψης αδιαφανών αποφάσεων». Την ίδια στιγμή, εκ μέρους των συνεργατών του, δεσμεύεται ότι θα τα επανασυστήσει και θα τα λειτουργήσει «συλλογικά, με πλήρη διαφάνεια, προς όφελος των πολιτών και με πλήρη διασφάλιση της υπαλληλικής εξέλιξης των εργαζομένων, μέσα από εγκεκριμένους οργανισμούς εσωτερικής  υπηρεσίας (ΟΕΥ)».

Η αναλυτική ανακοίνωση του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου για τα Νομικά ΠρόσωπαΛήψη

The post Δ. Παπακωνσταντίνου: Έωλα τα επιχειρήματα των πρωταγωνιστών κατάργησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπακωνσταντίνου, Έωλα, Νομικών Προσώπων, Δήμου Πεντέλης,papakonstantinou, eola, nomikon prosopon, dimou pentelis