24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου από ΑΔΕΔΥ και πλήθος εργατικών συνδικάτων για την τραγωδία στα Τέμπη

Απεργία, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), το ΠΑΜΕ, καθώς και άλλες ομοσπονδίες και συνδικάτα εργαζομένων.

Οι συλλογικοί φορείς των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καταγγέλλουν τα λάθη και τις πολιτικές που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

στα Τέμπη, ενώ ζητούν να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών. Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Η ανακοίνωση του ΕΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – 8 ΜΑΡΤΗ – ΣΤΙΣ 13.00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που πήρε μέρος στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, για να ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ.) με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις. Την άμεση διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την εφαρμογή πολιτικών υγείας και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε να μη γίνουμε μάρτυρες στο μέλλον αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας. Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία, των πολιτικών προσώπων, που φέρουν ευθύνες. Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 8 Μάρτη και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Τετάρτη 8 Μάρτη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα!

Στην Αθήνα 12:30 στα Προπύλαια!

Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών
Για σύγχρονες-ασφαλείς-φτηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους
Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 8 Μάρτη, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να μετατρέψουν την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί σε αγώνα και φωνή! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα. Να πλημμυρίσουν οι πόλεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις από εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές.

Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες, στους σεισμούς, μετά από μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Όλες και όλοι έχουμε καταλάβει ότι η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν απλώς ένα δυστύχημα. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Γιατί πως αλλιώς μπορείς να αποκαλέσεις τη συνειδητή απαξίωση των σιδηροδρόμων τόσα χρόνια, προκειμένου να τους χαρίσουν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους; Πως αλλιώς να αποκαλέσεις την παντελή έλλειψη συντήρησης προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους; Πως αλλιώς να αποκαλέσεις τη μη εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, τα οποία ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές;

Φτάνει πια! Αρνούμαστε να πληρώνουμε την εγκληματική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων, που θυσιάζουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που σήμερα χύνουν περίσσια δάκρυα πάνω από τα μνήματα, ενώ είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Αρνούμαστε να ακούσουμε τα κούφια λόγια περί μέτρων που θα ληφθούν και ευθυνών που θα αποδοθούν, ενώ τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη για να απαξιωθούν οι υποδομές.

Άλλωστε εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τη Περιφέρεια έχουμε νιώσει στο πετσί μας αυτή τη πολιτική. Ξέρουμε πολύ καλά πως οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι απαξιώνουν τις υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις χαρίζουν στους μεγαλοκαρχαρίες. Εξ΄ αιτίας αυτής της πολιτικής κάθε μέρα έχουμε στο κλάδο και ένα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να μετράμε 64 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους.

Η 8η Μάρτη, που έχει πάνω από ένα αιώνα ταυτιστεί με τον αγώνα των γυναικών για ισοτιμία, μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα για να διεκδικήσουμε να μη χύνει άλλο αίμα ο λαός και η νεολαία για τα κέρδη τους. Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Να διεκδικήσουμε σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές και συγκοινωνίες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα!

Απεργία Τετάρτη 8 Μάρτη!

Συγκέντρωση 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Την Τετάρτη Απεργούμε και διαδηλώνουμε:

Γιατί 57, στη πλειοψηφία τους νέοι, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα του κράτους και της εργοδοσίας.Γιατί οι πολιτικές τους που “απελευθερώνουν”, κομματιάζουν, συμπράττουν ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μας “απελευθερώνουν” από τη ζωή. Ένα “τρένο” νεκρούς εργάτες (65) έχει ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια ανάμεσά τους και ο συνάδελφος Ηλίας.Γιατί την ίδια ώρα που η υγεία και η ασφάλεια μας είναι κόστος “δυσβάσταχτο”, που δεν το αναλαμβάνουν, τα μονοπώλια τα προικίζουνε με αιματοβαμμένο χρήμα. Με 250 εκ ευρώ πριμοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ την Ferrovie dello Stato Italiane Group, στα 750 εκ ευρώ έφτασε την προίκα η κυβέρνηση της ΝΔ για να εκτελεί την “άγονη γραμμή” Αθήνα Θεσσαλονίκη!Γιατί το κράτος τους που κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και είναι και ψηφιοποιημένο, αφήνει τους σιδηροδρόμους με ένα μηχανικό κλειδί και με την ευχή να πάμε και όπου βγει!Γιατί δεν μπορεί το 2023, με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, να θυσιάζουμε τις ζωές μας στο θεό του κέρδους. Χωρίς ασφάλεια στην εργασία μας, χωρίς φάρμακα, κρεβάτια και γιατρούς στα νοσοκομεία, χωρίς ανθρώπινα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς μισθούς που να μην τελειώνουν στα μισά του μήνα!

Κάνουμε την οργή μας ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι!

Δεν είναι η ώρα της σιωπής! Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

Η χώρα μας και η εργατική της τάξη θρηνεί το χαμό 57 ανθρώπων που έγιναν θυσία στο βωμό μιας διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής η οποία απαξίωσε τα δημόσια ΜΜΜ και είτε τα παρέδωσε σε επιχειρηματικούς ομίλους είτε στο όνομα της μείωσης του κόστους εξαπέλυσε ένα πογκρόμ διώξεων εναντίον των εργαζομένων αφήνοντας τεράστια κενά στην ασφαλή τους επάνδρωση, κατακρεούργησαν τις οργανικές θέσεις μετατρέποντας τα σε ανασφαλή και επικίνδυνα μέσα συγκοινωνίας για το λαό μας!

Αυτά ακριβώς είναι τα συμπεράσματα που αναδεικνύονται από το πολύνεκρο και τραγικό δυστύχημα των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Πέντε μέρες μετά από αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα ο λαός και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα σε όλη τη χώρα καταδικάζοντας μια πολιτική η οποία στο όνομα κόστους – κέρδους διαμόρφωσε τις συνθήκες για αυτή την απερίγραπτη τραγωδία. Μαζί με αυτό καταδικάζουν την καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και όλοι μαζί απαιτούμε εδώ και τώρα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα και παράλληλα να θωρακιστούν τα ΜΜΜ σύμφωνα με τις θέσεις και προτάσεις των εργαζομένων. Το έγκλημα που συνέβη στο σιδηρόδρομο αναδεικνύει αυτό που επαναλαμβανόμενα τονίζει η ΠΕΝΕΝ και αφορά και την Ναυτιλία.

Οι ζημιές, οι μηχανικές βλάβες, οι προσκρούσεις, οι προσαράξεις, οι φωτιές και πολλά ακόμη σε συνδυασμό με την έξαρση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους εργασιακούς χώρους στη Ναυτιλία φέρνουν στο προσκήνιο τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, την ανεπάρκεια στους ελέγχους, την κακή συντήρηση των πλοίων και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η ακολουθούμενη πολιτική όλων των κυβερνήσεων οι οποίες μειώνουν την οργανική σύνθεση των πλοίων δημιουργώντας συνθήκες υπερεργασίας, εντατικοποίησης και εργασιακής εξουθένωσης των Ναυτεργατών που αυτά με την σειρά τους οδηγούν σε κινδύνους για την ασφάλεια των Ναυτεργατών, των επιβατών και των πλοίων.

Η ΠΕΝΕΝ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και σε όλα τα ΜΜΜ και θεωρεί ότι οι διεκδικήσεις τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και των δικών μας αιτημάτων για ασφαλείς συγκοινωνίες στη θάλασσα! Στα πλαίσια αυτά στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία που αποφάσισε το Ε.Κ Πειραιά (μαζί με εκατοντάδες ακόμη συνδικαλιστικές οργανώσεις) παλεύοντας για τα ίδια αιτήματα και στόχους! Απορρίπτουμε τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και τα συγγνώμη κατόπιν εορτής, τα οποία επιστρατεύονται επικοινωνιακά για τον κατευνασμό της οργής και αγανάκτησης του λαού μας!

Μαζί με όλα τα παραπάνω στην απεργία μας διεκδικούμε:

Μέτρα και ουσιαστικούς ελέγχους για την ασφαλή εργασία των Ναυτεργατών.
Συμμετοχή των Ναυτεργατικών σωματείων με θεσμοθετημένο ρόλο σε όλους τους τομείς των πλοίων με κορυφαίο την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.
Υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που μειώνουν τις συνθέσεις και δημιουργούν συνθήκες πρόκλησης νέων ατυχημάτων – δυστυχημάτων.
Τέμπη

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή».

Έναρξη απεργίας Τετάρτη 00:01 και λήξη 24:00.

The post 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου από ΑΔΕΔΥ και πλήθος εργατικών συνδικάτων για την τραγωδία στα Τέμπη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
απεργια, ΑΔΕΔΥ, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια αδεδυ, τεμπη, σταση εργασιας, αθηνα, εκα, παμε, συγκοινωνιες, ΟΑΣΑ, θλίψη, σεισμος, ΟΤΑ, σπιθα, συγκεντρωση, πρωι, συριζα, group, σχολεια, μμμ, πειραιας, συμμετοχή, σσε, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεσσαλονικη, απεργια μμε, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, πυρκαγιες, ημερα της γυναικας, οσυ, θλίψη, εξουσιοδοτηση, εργασια, ισοτιμια, κοντρα, ληθη, οασθ, σημερινη, σσε, υγεια, ωρα, αγωνες, αιμα, ανησυχητικο, ατυχηματα, ατυχημα, βραδυ, γινει, δακρυα, δημοσιο, δικτυα, εγινε, εγκληματα, ευρω, εκα, ελλειψη, ζωη, ζωης, ζωων, ιδια, υπηρεσιες, η φωνη, θυσια, κυβερνηση, κρεβατια, λαθη, ληψη, ληξη, λογια, ματι, μνηματα, μπορεις, ναυτιλια, νεολαια, νοσοκομεια, παντα, ονομα, παιδια, παμε, πογκρομ, προπυλαια, πρωι, ρολο, συντηρηση, σειρα, συγκεντρωση, σφραγιδα, τιμωρια, τρενα, φαρμακα, φωνη, χρημα, group, ασφαλεια, εφαρμογη, χωρα, οργη, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα
24ωρη, Τετάρτη 8 Μαρτίου, ΑΔΕΔΥ, Τέμπη,24ori, tetarti 8 martiou, adedy, tebi