Χρηματοδότηση 1,85 εκατ. ευρώ για νέο αγωγό ομβρίων στην περιοχή του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης εξασφάλισε ο Δήμος

Ένα σημαντικό ακόμα πρόβλημα του Δήμου Πεντέλης βαίνει προς τη λύση του, μέσω νέας χρηματοδότησης που εξασφάλισε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά. Πρόκειται για το πρόβλημα με το ανεπαρκές δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή της οδού Ιπποκράτους του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Με το νέο έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής,

θα δημιουργηθεί δίκτυο αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, το οποίο θα έχει αφετηρία το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και, μέσω της οδού Ιπποκράτους, θα συνεχίζει στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας, για να καταλήξει στο ρέμα της οδού Κλεισθένους, απ’ όπου τα όμβρια θα διοχετεύονται στο Ρέμα Κουφού.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής καταρτίζουν τη σχετική προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Πεντέλης, ενώ το ύψος της σχετικής δαπάνης υπολογίζεται στα 1.855.484,00 ευρώ.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας ότι θα επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα και τα καταφέραμε, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την κατανόηση και τη συνεργασία. Αντιμετωπίζουμε με νέους αγωγούς αποχέτευσης ομβρίων υδάτων ένα μεγάλο κίνδυνο για τους πολίτες της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες και τους εργαζομένους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση έργων που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με παρεμβάσεις μακράς πνοής και δημιουργία υποδομών που είναι απαραίτητες και οι οποίες για χρόνια δεν είχαν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα τόνισε:

«Ένα ακόμη έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην Πεντέλη και θα αποτρέψει τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Ένα ακόμα έργο για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, μετά την αποχέτευση και την πρότυπη αναδάσωση της Καλλιθέας, την αποχέτευση της Νταού και την εκπόνηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου. Με μεθοδική δουλειά και επιμονή επιλύουμε ακόμη ένα χρόνιο ζήτημα έλλειψης υποδομών στην πόλη της Πεντέλης. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και ιδιαίτερα τον διευθυντή Αν. Χρηστίδη για την καθοριστική συμβολή του, τόσο για την εκπόνηση της μελέτης όσο και για την υλοποίηση του έργου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

The post Χρηματοδότηση 1,85 εκατ. ευρώ για νέο αγωγό ομβρίων στην περιοχή του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης εξασφάλισε ο Δήμος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματοδότηση 185, Παίδων Πεντέλης, Δήμος,chrimatodotisi 185, paidon pentelis, dimos