Χωρίς ταξί η Αττική από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου – Οι οδηγοί τους ζητούν την απόσυρση του νέου φορολογικού ν/σ

«Κατεβασμένη σημαία» έχουν από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 τα ταξί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται γαι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ωστόσο, στην Αττική το Συνδικάτο Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει αποφασίσει να… τραβήξει χειρόφρενο την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, με ενδεχόμενο η απεργία να συνεχιστεί και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου,

εάν τελικώς είναι αυτή η ημέρα κατά την οποία θα ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Σε περίπτωση που η ψήφιση αναβληθεί για άλλη μέρα, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση των αυτοκινητιστών.

Το ΣΑΤΑ απαιτεί να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και τον δικό μας».

Μάλιστα, οι οδηγοί σημειώνει ότι «το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό» και πρόθεση των νομοθετών «είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειες μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

The post Χωρίς ταξί η Αττική από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου – Οι οδηγοί τους ζητούν την απόσυρση του νέου φορολογικού ν/σ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα