Το πνεύμα των Χριστουγέννων σκοντάφτει στα προβλήματα της καθημερινότητας

[email protected]

Αν και με την είσοδο στον Δεκέμβριο το μυαλό όλων στρέφεται στην εορταστική περίοδο, φαινόμενα όπως αυτό της νεανικής παραβατικότητας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, δυσκολεύουν αρκετούς να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οικογένεια/σχολείο – Αστυνομία σημειώστε 2

Στους δρόμους της Κηφισιάς βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Γιάννης Οικονόμου συναντήθηκε με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που περιπολούσαν

στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψουν και να καταστείλουν φαινόμενα βίας και παραβατικότητας ανηλίκων. Την ίδια στιγμή αυξημένη είναι η αστυνομική παρουσία σε κεντρικά σημεία και γειτονιές και στους υπόλοιπους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου τελευταίως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους.

Ωστόσο, όπως τόνισε και ο υπουργός, αποτροπή και καταστολή είναι οι τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση αυτής της μορφής παραβατικότητας. Οι πρώτοι είναι η οικογένεια και το σχολείο. Κι εκεί δεν έχουμε δει ακόμη κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία…

Αντιπολίτευση… υψηλής τάσης στο Χαλάνδρι

Η πτώση μιας κολώνας φωτισμού σε χώρο της «Αττικό Μετρό» στο Χαλάνδρι, μετά από κάποιο τροχαίο, έγινε αφορμή για ακόμη μία επίθεση της παράταξης Χαλάνδρι στο Φως κατά της διοίκησης του Δήμου, την οποία κατηγόρησε για αδιαφορία και έκθεση πολιτών και ζώων σε κίνδυνο, λόγω της πιθανότητα πρόκλησης ηλεκτροπληξίας.

Αυτή τη φορά η δημοτική αρχή του δημάρχου Σίμου Ρούσσου απάντησε στην παράταξη του κ. Χάρη Ρώμα, στον οποίο χρέωσε προσπάθεια διασποράς «fake news». Όπως διευκρινίζει ο Δήμος, η κολώνα βρισκόταν σε χώρο της εταιρείας, στον οποίο δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης. Παρ’ όλα αυτά, από τη πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν παρενέβη ώστε να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σημείο, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Το έχουμε ξαναγράψει, η νέα δημοτική θητεία στον συγκεκριμένο Δήμο θα επιφυλάξει πολλές τέτοιες αντιπαραθέσεις…

Παράταση στο θρίλερ της Πεντέλης

Αναβλήθηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου εκδίκαση της ένστασης της παράταξης του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων στον Δήμο Πεντέλης. Ωστόσο, η διάθεση των δικαστών είναι να προχωρήσει άμεσα η εκδίκαση, που στη χειρότερη περίπτωση δεν θα πάει πέρα από την 15η Δεκεμβρίου. Άρα, είναι αρκετά πιθανό να έχουμε απόφαση μέσα στο έτος, οπότε και θα λήξει το ψυχοφθόρο πολιτικό θρίλερ στην πόλη.

Μέχρι τότε, η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά συνεχίζει να προβάλλει το έργο που έχει παραχθεί, με ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο στοίχημα της επίτευξης κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030, στο οποίο έχουν επενδυθεί πολλές ώρες κοπιαστικής προετοιμασίας, όπως υποστηρίζει.

Τα προβλήματα περιμένουν τον Γ. Πισιμίση στα Βριλήσσια

Πολλή δουλειά θα έχει με το… καλημέρα στη διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων ο εκλεγμένος δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της καθημερινότητας τα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί είναι πολλά και πιεστικά. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα των ελλείψεων στη σχολική καθαριότητα, που -σύμφωνα με την Ένωση Γονέων- εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Ωστόσο, προβλήματα στον τομέα καθαριότητας – ανακύκλωσης στην πόλη καταγγέλλει και η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία αναφέρεται στη διαχρονική αδιαφορία των δημοτικών αρχών για τα μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό στον συγκεκριμένο τομέα.

The post Το πνεύμα των Χριστουγέννων σκοντάφτει στα προβλήματα της καθημερινότητας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα