Χωρίς προσωπικό καθαριότητας ανοίγουν τα σχολεία την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στη Μεταμόρφωση καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει ότι φέτος στην πόλη της Μεταμόρφωσης, όπως και πέρυσι, «αναζητείται το προσωπικό καθαριότητας», καθώς οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν την Παρασκευή 1/9 μέσα σε σχολεία που είναι κλειστά δύο μήνες, χωρίς να έχουν προσληφθεί οι απαραίτητοι εργαζόμενοι. 

Η ενημέρωση από την υπηρεσία καθαριότητας, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, είναι ότι η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων θα γίνει στις 11/9, ημέρα του αγιασμού(!), «γεγονός απαράδεκτο για τη λειτουργία των σχολείων»,

όπως προσθέτουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος καλεί τη δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης:

Να υπογράψει άμεσα με τους καθαριστές/τριες τις συμβάσεις τους ώστε να βρεθούν στους σχολικούς χώρους και να αναλάβουν το δύσκολο έργο τους.Να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, με μόνιμη και πλήρη σχέση εργασίας, με πλήρη δικαιώματα, για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών.

Επίσης, καλεί τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, τους διευθυντές και διευθύντριες των δημοτικών σχολείων να αναφέρουν την πρώτη ημέρα λειτουργίας προβλήματα που έχουν προκύψει και όλους τους εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 4/9, στις 13.30, στο δημαρχείο, σε παράσταση διαμαρτυρίας για να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να δουλέψουν με ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου για τα κενά στη σχολική καθαριότηταΛήψη

The post Χωρίς προσωπικό καθαριότητας ανοίγουν τα σχολεία την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στη Μεταμόρφωση καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα