Χαλάνδρι: Το 2ο HIDRANT Festival γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

To 2o HIDRANT Festival, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant, τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, με ένα πρόγραμμα ολοήμερων δράσεων γύρω από τη Ρεματιά και το Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Χαλανδρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο και καθαρισμό στις όχθες της Ρεματιάς, ιστορικό περίπατο στις συνοικίες του Παλιού και Νέου Συνοικισμού του Χαλανδρίου, και γλέντι

με φαγητό, μουσική και παραδοσιακούς χορούς στο πάρκο Καλλισθενικής.

Στόχος τους είναι η γνωριμία, ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στην προστασία του περιβάλλοντος. αλλά και διαμόρφωσης της ιστορίας και συλλογικής μνήμης της πόλης του Χαλανδρίου.

Οι δράσεις συνδιοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος αστικής καινοτομίας Cultural HIDRANT από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου, από τον Φυσιολατρικό Πεζοπορικό Σύλλογο Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» – Πεζοπόροι Χαλανδρίου, από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου, από το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα «Π. Γ. Ζήση», και τον Δήμο Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα

The post Χαλάνδρι: Το 2ο HIDRANT Festival γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα