Αρμοδιότητες, εκλογικός νόμος, επιχορήγηση στους σεισμόπληκτους Δήμους στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 5/3 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενοτήτων Δήμων.

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το Σώμα ήταν:

Διοικητική Μεταρρύθμιση – Αρμοδιότητες. Προτεραιότητα οι πολίτες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ΚΕΔΕ οριστικοποίησε τις τεκμηριωμένες προτάσεις με τις οποίες θα προσέλθει
στον διάλογο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας. Τονίστηκε η ανάγκη να επισπευθούν οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν σε κάθε βαθμό Αυτοδιοίκησης να έχει διακριτό ρόλο και να σταματήσουν τα φαινόμενα διάχυσης ευθυνών που τελικά δυσκολεύουν την ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών. Εν συνεχεία έγινε αναλυτικά αναφορά στους τομείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μεταφοράς πακέτων αρμοδιοτήτων και υποδομών Η ΚΕΔΕ πληρώνει τα ξενοδοχεία των πληγέντων. Το Δ.Σ. αποφάσισε την οικονομική στήριξη με 100.000 ευρώ των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας για αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στέγασης και σίτισης των σεισμοπαθών.Ο αυτοτελής και διακριτός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.Παράταση των 8μηνων – Ραντεβού με υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.Οι απόψεις για τον εκλογικό νόμο.Συμπληρωματική λίστα Εμβολιασμών. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι είναι «απαράδεκτη» η εξαίρεση των δημοτικών αστυνομικών και λοιπών δημοτικών υπαλλήλων από τις συμπληρωματικές λίστες εμβολιασμού, για τις δόσεις εμβολίων που περισσεύουν.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

The post Αρμοδιότητες, εκλογικός νόμος, επιχορήγηση στους σεισμόπληκτους Δήμους στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα