Απέχουν από τη σημερινή (27/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Τη διαφωνία τους με τη σημερινή (27/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής διατυπώνουν οι δημοτικές παρατάξεις Νίκη των Πολιτών (Γιάννης Σταθόπουλος), Νέα Αρχή (Γιώργος Οικονόμου) και Αλλάζουμε (Γιάννης Μυλωνάκης).

Και οι τρεις παρατάξεις αιτιολογούν τη στάση τους αναφερόμενες στη σχετική νομοθεσίας, η οποία προβλέπει ότι «Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικώναρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που

αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων».

Όπως τονίζουν οι παράταξεις κανένα από τα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα και ως εκ τούτου δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν σε αυτήν. Μάλιστα, οι παρατάξεις Νίκη των Πολιτών και Αλλάζουμε απέστειλαν και επιστολές στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την ακύρωση της σύγκλησης του Σώματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και η «λΛήψη απόφασης περί απευθείας αγοράς ακινήτων για την εκπλήρωση του δημοτικού σκοπού της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας
Παρασκευής».

Ακολουθούν οι σχετικές αναρτήσεις και επιστολές των παρατάξεων προς την πρόεδρο του Σώματος:

«Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 65 παρ. 5 του Ν.3852/2010 (όπως συμπληρώθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν.4257/2014), άρθρου που δεν επιτρέπει συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων «πέραν έκτακτων περιπτώσεων εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτης ανάγκης», επί λέξει.

Όλα τα θέματα της συνεδρίασης της Τετάρτης 27/9/2023 μπορούν εισαχθούν σε νεα συνεδρίαση λίγο χρόνο μετα τις δημοτικές εκλογές. Η νέα δημοτική αρχή οφείλει παράλληλα, ιδιαίτερα στο θέμα απόκτησης γης για δημιουργια χώρου στάθμευσης απορριματοφόρων, να συγκαλέσει σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους/ον εκπροσώπους/ο των πωλητών, την Οικονομική Υπηρεσία (από την οποία ζητήσαμε στοιχεία) και έτσι να προχωρήσουμε στην επίλυση του θέματος.

Κατόπιν όλων αυτών ζητάμε την ακύρωση της σημερινής συνεδριάσεως

Με εκτίμηση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής».

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει… ερήμην του νόμουΗ συνεδρίαση στις 27/9 είναι στον «αέρα» – Οι «Αλλάζουμε» δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν

Στην προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 27/9/2023, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόεδρος του Σώματος φέρει προς συζήτηση έξι θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων «τη λήψη απόφασης περί απευθείας αγοράς ακινήτων για την εκπλήρωση του δημοτικού σκοπού της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής»

Όπως την ενημερώσαμε, με επιστολή που της αποστείλαμε (συνημμένη), με βάση τη σχετική νομοθεσία «Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων».

Είναι σαφέστατο ότι κανένα από τα έξι θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης δεν υπάγεται στις παραπάνω δύο σαφείς κατηγορίες θεμάτων που καθορίζει ρητά ο νόμος ότι μπορούν να συζητηθούν στην παρούσα προεκλογική περίοδο.

Ως εκ τούτου, καλέσαμε την πρόεδρο να προχωρήσει σε ακύρωση της πρόσκλησης για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς εάν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση οι αποφάσεις που θα ληφθούν κινδυνεύουν με ακυρότητα.

Δυστυχώς, η πρόεδρος, όπως φαίνεται, εμμένει στην απόφασή της να προχωρήσει σε μια συνεδρίαση έξω από το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά το θέμα ανεύρεσης χώρου για το αμαξοστάσιο της πόλης (ένα ζήτημα που άφησε άλυτο η δημοτική αρχή σε όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας της), θεωρούμε απαράδεκτο να έρχεται τελευταία στιγμή, λίγες μόλις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Το συγκεκριμένο μείζονος σημασίας ζήτημα θα πρέπει να έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές, η οποία και θα κληθεί να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αυτό, εξάλλου, θέλησε ο νομοθέτης να διασφαλίσει με την προαναφερόμενη ρύθμιση.

Από τη στιγμή που παραβιάζεται ο νόμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» δεν θα συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση.

Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή.

Νεότερη ενημέρωση (16:17)Απάντηση δημοτικής παράταξης δημάρχου στον Γ. Οικονόμου

Η δημοτική παράταξη του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, προφανώς μην έχοντας ενημερωθεί για τις θέσεις και των παρατάξεων των κ.κ. Γιάννη Σταθόπουλου και Γιάννη Μυλωνάκη, απαντά μόνο στον κ. Οικονόμου, για την αποχή του από τη σημερινή συνεδρίαση.

Στην επιστολή της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Ο γνωστός κ. Γιώργος Οικονόμου

Η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε νομίμως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας γιατί, παρά τις επερχόμενες εκλογές, ο Δήμος πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί.

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου, που κατά τα λοιπά «ενδιαφέρεται» για τον Δήμο μας, εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν θα παραστεί η παράταξή του (όσοι του απέμειναν μετά και τις πολλές αποχωρήσεις) γιατί, κατ΄αυτόν, η συνεδρίαση είναι «παράνομη». Δεν έχει βαρεθεί να μιλάει για παρανομίες, να κάνει συνεχώς προσφυγές για να καθυστερεί την λειτουργία του Δήμου και των έργων και στο τέλος να απορρίπτονται ΟΛΕΣ οι προσφυγές του;

Ελπίζουμε ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλοι το κακό παράδειγμά του και θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση για να υπάρξει απαρτία.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας».

Νεότερη ενημέρωση (17:15)Κατά της πραγματοποίησης συνεδρίασης και η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής

Εκτιμούμε πως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Αλλά ούτε και η χρονική συγκυρία λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Θεωρώ πως μετά τις εκλογές και συνεκτιμώντας την βούληση των Πολιτών στο αποτέλεσμα των εκλογών και την ανάγκη να μην χάνεται χρόνος μπορούμε να συζητήσουμε τα θέματα αυτά και άλλα.

Ανδρέας Γκιζιώτης – Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής

The post Απέχουν από τη σημερινή (27/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής παρατάξεις της αντιπολίτευσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απέχουν, 279, Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής,apechoun, 279, dimotikou symvouliou agias paraskevis