Αγγ. Παλαιοδήμος: Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ανακαλέσει την απόφαση «εθνικής» αναλγησίας»

Ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας χρειάζεται να ανακαλέσει την απόφασή της να κλείσει το υποκατάστημά της στα Μελίσσια τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020 Άγγελος Παλαιοδήμος.

Ειδικότερα, ο κ. Παλαιοδήμος αναφέρει:

«Σαν βόμβα έσκασε, στην κοινωνία του Δήμου μας, το νέο του επικείμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στα Μελίσσια. Αρχικά, αντιμετωπίστηκε σαν “ράδιο αρβύλα” από τους περισσότερους. Και πραγματικά, μοιάζει αδιανόητο η παλαιότερη

και μία από τις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες της χώρας μας να σχεδιάζει το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματός της στοn Δήμο Πεντέλης, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των Μελισσίων. Ενός υποκαταστήματος που καθημερινά δέχεται πλήθος πελατών – πολιτών, ενός Δήμου 35.000 κατοίκων, που θέλουν να εξυπηρετηθούν διά ζώσης.

Προφανώς, τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας δεν έλαβαν υπόψη τους τον παράγοντα άνθρωπο σε αυτόν τον σχεδιασμό τους. Στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της τράπεζας για μείωση των εξόδων τους, με μοναδικό επιχείρημα τη μεγάλη αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αγνόησαν ότι το 1/3 του ενήλικου πληθυσμού είναι πολίτες άνω των 60 ετών, με χαμηλό ψηφιακό αλφαβητισμό, με συνέπεια να δυσκολεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αγνόησαν επίσης ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί πολύ ικανοποιητικά την τοπική αγορά και επιχειρηματικότητα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να αναθεωρήσει αυτόν τον σχεδιασμό και να ανακαλέσει αυτή την απόφαση “εθνικής” αναλγησίας. Μία τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού και έχει κατ΄επανάληψη διαφημίσει την κοινωνική της ευθύνη, μέσω διαφόρων δράσεων, θα πρέπει να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, στηρίζοντας με τη δια ζώσης λειτουργία της την τοπική επιχειρηματικότητα και την εξυπηρέτηση όλων αυτών που αδυνατούν, για διάφορους λόγους, να εξυπηρετηθούν ψηφιακά.

Υ.Γ.: Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε μέσα από τη συλλογή υπογραφών καταστηματαρχών – επαγγελματιών του Δήμου Πεντέλης αναδεικνύει ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, την αδράνεια των τοπικών συλλογικοτήτων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος και η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης. Αναμένουμε, λοιπόν, την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς τους, έστω και την ύστατη στιγμή».

The post Αγγ. Παλαιοδήμος: Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ανακαλέσει την απόφαση «εθνικής» αναλγησίας» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγγ, Παλαιοδήμος, Εθνικής Τράπεζας,ang, palaiodimos, ethnikis trapezas