Ψυχικό: Το ζωγραφικό έργο της Άντας Αναστασοπούλου υποδέχεται στις 11/10 η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 19:30, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται τον Οκτώβριο στις αίθουσές της το ζωγραφικό έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Άντας Αναστασοπούλου.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού, Αθλητισμού» ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού του Δήμου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η ζωγράφος πιστεύει βαθιά στην ελευθερία της έκφρασης προσπαθώντας -όπως αναφέρει η ίδια για το έργο της- να δημιουργήσει μία εμπειρία και μία αίσθηση, αυτό ισχύει

ως κανόνας για όλα της τα έργα, τόσο ως τρόπος διερεύνησης αλλά και ως ζητούμενο.

Η έμπνευση προκύπτει από μέσα. Τα καταγεγραμμένα εσωτερικά βιώματα, εμπειρίες, αισθήσεις, συγκινήσεις, εκφράζονται μέσω της «δράσης» και καταγράφονται άμεσα στον καμβά. Τα ζωγραφικά αυτά έργα ανήκουν στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Αποτελούν μια συνέχεια διερεύνησης. Διερευνάται η πράξη της άμεσης έκφρασης και αποτύπωσης του ψυχισμού και των βιωμάτων στον καμβά. Η ίδια η “πράξη “έχει σημασία – το πώς τοποθετείται το χρώμα και το τι σημαίνει αυτό και όχι αν είναι «ωραίο» ή όχι (action painting).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6717097. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη, από τις 12:30 έως τις 15:30. Σάββατο – Κυριακή από τις 17:00 έως τις 20:00 και κατόπιν ραντεβού στο [email protected].

Η χρήση μάσκας εντός της πινακοθήκης είναι υποχρεωτική.

The post Ψυχικό: Το ζωγραφικό έργο της Άντας Αναστασοπούλου υποδέχεται στις 11/10 η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψυχικό, Άντας Αναστασοπούλου, 1110, Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα,psychiko, antas anastasopoulou, 1110, dimotiki pinakothiki lefa