Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση: Καταγγέλλουμε όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου

Ότι «η πλειοψηφία του Ιωνικού Συνδέσμου είναι εχθρική απέναντι στους αγώνες του Ιωνιώτικου λαού ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο» τονίζει η Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση, η οποία καταγγέλλει όσα συνέβησαν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, τη Δευτέρα 11 Απριλίου.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Η Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση έθεσε ως θέμα τη συμμετοχή του Ιωνικού Συνδέσμου στη μεγάλη κινητοποίηση

ενάντια στην ακρίβεια που διοργάνωσαν δεκάδες σωματεία, σύλλογοι και φορείς εργαζομένων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, εκπαιδευτικών, γυναικών και γονέων και κηδεμόνων της Νέας Ιωνίας το απόγευμα της Τρίτης 12 Απριλίου στην πλατεία Σημηριώτη. Η πλειοψηφία του Ιωνικού Συνδέσμου, παρόντος του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε τη συμμετοχή στην κινητοποίηση και διά στόματος προέδρου με ειρωνείες όπως “…ποιοι είναι αυτοί οι φορείς…” ή “…δεν έχουμε δουλειά εμείς αφού δεν είναι πρωτοβουλία μας…” προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στην συνέχεια η Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία. Το ψήφισμα έθετε μεταξύ άλλων την απαίτηση να σταματήσουν οι διώξεις κατά του πολιτισμού, τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για την παρουσία μελών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο, την απαίτηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και κανένας φαντάρος ή αξιωματικός του στρατού να μην φύγει σε αποστολή εκτός των συνόρων και την αμέριστη στήριξη στους λαούς που δολοφονούνται και ξεριζώνονται εξαιτίας του πολέμου.

Όμως, η πλειοψηφία του Ιωνικού Συνδέσμου καταψήφισε ξανά με το προκλητικό επιχείρημα του προέδρου ότι “…ο Ιωνικός Σύνδεσμος δεν είναι πολιτικός φορέας…”, ότι “…σιγά μην περιμένει ο Ζελένσκι και ο Πούτιν το ψήφισμα του Ιωνικού Συνδέσμου…” και ότι “…πολιτικά δεν συμφωνούμε με το ψήφισμα…”.

Βεβαίως, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα, την ίδια στιγμή ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλούνται “προοδευτικά μέτωπα και κυβερνήσεις” και να καλούν τον Ιωνιώτικο λαό να στοιχηθεί από πίσω τους. Τέτοια υποκρισία.

Η Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση καταγγέλλει και καταδικάζει την στάση της πλειοψηφίας και στέκεται μαζί με τον Ιωνιώτικο λαό στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία και δηλώνει ότι συμμετέχει σε όλες στις κινητοποιήσεις του.

Αυτή τη στάση οφείλει να κρατάει ένας πολιτιστικό φορέας και μάλιστα ο πιο ιστορικός του Δήμου μας: Να στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, μαζί με τον εργαζόμενο λαό που παλεύει για την επιβίωση του, ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών που ξαναμοιράζουν την γη και με το αίμα των λαών ξαναχαράζουν τα σύνορα».

The post Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση: Καταγγέλλουμε όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση, Καταγγέλλουμε, Δ Σ, Ιωνικού Συνδέσμου,agonistiki politistiki paremvasi, katangelloume, d s, ionikou syndesmou