Πότε καταργούνται οι μάσκες στα σχολεία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλέυρη , από 1η Ιουνίου οι μαθητές θα πουν και επίσημα αντίο στις μάσκες.

Σε επίσημες ανακοινώσεις προέβη σήμερα ο κ. Πλέυρης, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανακοίνωσε την κατ΄άργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προστασίας στα σχολεία από 1η Ιουνίου 2022 (μόλις 15 μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία). Να υπενθυμήσουμε

πως μέχρι στιγμής η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική τόσο μέσα στις τάξεις όσο και στο προαύλιο. Μάλιστα, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε 2 self test την εβδομάδα γεγονός που αλλάζει ξανά, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν θα χρειαστεί υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος των μαθητών μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Αναλυτικά τι άλλο ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης:

Covid pass από 01.05.22 έως 31.08.22 αίρεται η επίδειξη του για πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοικτούς. Από 01.05.22 καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία. Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας. Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%. Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πότε,pote