300 μαθητές συμμετείχαν στο κάλεσμα του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων

Τριακόσιοι μαθητές δημοτικών σχολείων ανταποκρίθηκαν στο εορταστικό κάλεσμα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και παρακολούθησαν εντελώς δωρεάν τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Μυστικό του Αϊ – Βασίλη και ο Κρυμμένος Θησαυρός» από τις «Ελληνικές Μαριονέττες», την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του OteAcademy.

Την εκπαιδευτική πρωτοβουλία της προέδρου του Ομίλου,

ανεξάρτητης δημοτικής σύμβουλου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, στήριξαν με θέρμη από την πρώτη στιγμή ο διευθυντής της Ελληνοαγγλικής Αγωγής, Χριστόδουλος Κακαδιάρης, και η διευθύντρια του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ – Saint Joseph», Μαρία Αλτουβά, οι οποίοι και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, πλημμυρισμένο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, από γιορτινά συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και παιδικής αθωότητας, η κα Πατούλη ευχαρίστησε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα για την τιμητική της παρουσία και ευχήθηκε από «Καλά Χριστούγεννα» με υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο. «Δίνοντας έμφαση στις εκπαιδευτικές συνεργασίες που αναδεικνύουν την πολιτιστική καλλιέργεια, την ποιοτική ψυχαγωγία και τη μετάδοση παιδαγωγικών μηνυμάτων στους μαθητές, ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων θα συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες εποικοδομητικών πρωτοβουλιών με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, που έχουν στο επίκεντρο τη νεολαία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Την πρωτότυπη έναρξη της εκδήλωσης έκαναν τα παιδιά της χορωδίας της Ελληνοαγγλικής Αγωγής τραγουδώντας χαρμόσυνα χριστουγεννιάτικα άσματα υπό τη διεύθυνση – διδασκαλία του Γιώργου Σιτώτη και της Ελευθερίας Βούλγαρη. Με αμείωτο ενδιαφέρον οι μαθητές παρακολούθησαν την πολυμελή καλλιτεχνική ομάδα του Έργου Πολιτισμού Τέχνης και Εκπαίδευσης του Δημ. Καλαϊτζάκη, που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ζωντάνεψε» τις μεγαλύτερες μαριονέττες του κόσμου, μέσα από τις συναρπαστικές ερμηνείες των διακεκριμένων ηθοποιών και τραγουδιστών, παρασύροντας καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου τους θεατές σε ένα μαγικό και παραμυθένιο ταξίδι δημιουργικότητας και ελπίδας. Με το πέρας της εκδήλωσης πολλοί μαθητές γνώρισαν και επεξεργάστηκαν από κοντά τις τεχνικές κίνησης της μαριονέττας, σε ένα διαδραστικό μάθημα εξερεύνησης, υπό την καθοδήγηση του κ. Καλαϊτζάκη.

Στο πλευρό της κας Πατούλη παραβρέθηκαν ιδρυτικά και επίτιμα μέλη του Ομίλου για την UNESCO Β.Π., απευθύνοντας επί σκηνής τις δικές τους ξεχωριστές ευχές σε όλα τα παιδιά. Συγκεκριμένα: ο διακεκριμένος παιδίατρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Κώστας Νταλούκας, ο επώνυμος παρουσιαστής και πρεσβευτής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου, Νίκος Παπαδάκης, η οικονομολόγος Κατερίνα Σταθούλη, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μαρία Αραμπατζή και Μαίρη Χέλμη.

Η κα Πατούλη με αφορμή την προώθηση της πετυχημένης εκπαιδευτικής στρατηγικής του Ομίλου τονίζει τα εξής:

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη δική μας ξεχωριστή συμβολή, στην προώθηση υγιών εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προτύπων που εκπορεύονται από την κιβωτό της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και του πολιτισμού μας. Η ποιοτική καλλιτεχνική δημιουργία, η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, η κοινωνική προσφορά και η βιωματική εκπαίδευση των παιδιών μέσα από την ψυχαγωγία, αποτελούν τους βασικότερους πυλώνες δράσεων και ενεργειών του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. Η συνένωση δυνάμεων με την εκπαιδευτική κοινότητα αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα και γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε τη γόνιμη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες. Πιστεύουμε στην πρόοδο της Κοινωνίας η οποία εξαρτάται πάντα από τις δικές μας συλλογικές και ατομικές πράξεις».

The post 300 μαθητές συμμετείχαν στο κάλεσμα του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομίλου, UNESCO Β, Προαστίων,omilou, UNESCO v, proastion