Το νέο σύστημα κυρώσεων για τους Κληρικούς – Τι προβλέπουν οι διατάξεις του νέου νόμου του υπουργείου Παιδείας

Νόμος του κράτος είναι πλέον το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ 4957/ 2022 (Α΄) “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις” ο οποίος ψηφίστηκε στις 14 Ιουλίου από την Ολομέλεια της Βουλής και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για τις οργανικές θέσεις των κληρικών καθώς και άρθρα που αφορούν τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου

στη Δωδεκάνησο. Ο σχετικός νόμος ο οποίος δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεων προβλέπει επίσης, για πρώτη φορά, την αυτόματη περικοπή από το κράτος του μισθού των κληρικών που τους ασκείται ποινική δίωξη για κακουργήματα ή για συγκεκριμένα αδικήματα όπως η υπεξαίρεση και η παιδεραστία. Eως τώρα, η περικοπή μισθού γινόταν μόνο με απόφαση της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Το άρθρο Το νέο σύστημα κυρώσεων για τους Κληρικούς – Τι προβλέπουν οι διατάξεις του νέου νόμου του υπουργείου Παιδείας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κληρικούς –, Παιδείας,klirikous –, paideias