Συνάντηση Χαρακόπουλου – Μητροπολίτη Διδυμοτείχου με επίκεντρο το δημογραφικό

«Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, που κάποτε αποκαλούσαμε χριστιανική Δύση. Όπως, όμως, επιβεβαίωσε και η απογραφή είναι έντονο σε όλη τη Ελλάδα. Βεβαίως, το δημογραφικό αποκτά άλλη διάσταση όταν μιλάμε για την Θράκη και τις ακριτικές περιοχές. Η επίλυση του προβλήματος, επειδή εργάστηκα στην Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό που κατέληξε σε ένα πόρισμα, χρειάζεται πάνω από όλα επιμονή σε βάθος χρόνου. Για τις ακριτικές,

όμως, περιοχές πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης της παραμονής των κατοίκων με στόχο τη δημογραφική ανάκαμψη. Ας διδαχθούμε από το Βυζάντιο που έδινε στους Ακρίτες γη και προνόμια για να παραμένουν φύλακες στα σύνορα της αυτοκρατορίας. Και εδώ, κάθε πολίτης είναι ουσιαστικά εθνοφύλακας, όπως και εμπράκτως το απέδειξαν οι κάτοικοι, συνδράμοντας τις επίσημες αρχές στην απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών, υπό την καθοδήγηση των Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο».

Το άρθρο Συνάντηση Χαρακόπουλου – Μητροπολίτη Διδυμοτείχου με επίκεντρο το δημογραφικό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα