ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ : Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κλήμεντος

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κλήμεντος και τοις ονοματηρίοις του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος, προεξάρχοντος του ιδίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Γλυφάδας κ. Αντωνίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου

κ. Χρυσοστόμου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β, παρακληθείς να ομιλήσει αναφέρθηκε στο περιστατικό της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, την συνάντηση, δηλαδή, του Χριστού με τον Ζακχαίο, υπογραμμίζοντας ότι ο Ζακχαίος δεν ήθελε μόνο να ιδή αλλά και να συνομιλήσει με το Χριστό, ο οποιος Ζακχαίος, αφού απεκατέστησε τις σχέσεις του μαζί Του, με την ειλικρινή του αυτεπίγνωση και μετάνοια, απεκατέστησε και τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του, αποκαθιστώντας τα όσα άδικα είχε πράξει καθώς είναι αδύνατο ένας Χριστιανός να έχει κοινωνία αγάπης με το Θεό, χωρίς να έχει κοινωνία αγάπης και με τον συνάνθρωπό του.

Το άρθρο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ : Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κλήμεντος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα