Οικουμενικός Πατριάρχης: Απαραίτητη η ενότητα για την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο

«Η Υμετέρα Μακαριότης και η Μετριότης ημών γνωρίζομεν ότι η ενότης είναι απαραίτητος όρος διά να δίδη η Ορθοδοξία αξιόπιστον μαρτυρίαν εις τον σύγχρονον κόσμον. Ο σύνδεσμος αγάπης και αι αδελφικαί σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών ημών αποτελούν εγγύησιν ότι θα συνεχίσωμεν τον κοινόν αγώνα ενώπιον των συγχρόνων θρησκευτικών, ηθικών, πολιτισμικών, κοινωνικών, οικονομικών και τεχνολογικών προκλήσεων, εναντίον όλων των τάσεων αι οποίαι απειλούν την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου

και την ακεραιότητα της δημιουργίας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά το λαμπρό Συλλείτουργο, με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Γεώργιο, που τελέστηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, στο Φανάρι. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης, «η μαρτυρία της Εκκλησίας εν τω κόσμω δεν οδηγεί εις εκκοσμίκευσιν της Εκκλησίας, τάσις, η οποία πάντοτε ταυτίζεται με την απώλειαν της εσχατολογικής συνειδήσεώς της. Εις τοιαύτην απώλειαν οδηγεί, μετά βεβαιότητος η κλειστότης της Εκκλησίας, η αποκοπή της από τον κόσμον και η αδιαφορία διά την ιστορίαν. Εσωστρέφεια και ακοσμικότης αποτελούν λανθασμένην κατανόησιν του ‘ουκ εκ του κόσμου’ χαρακτήρος της Εκκλησίας».

Το άρθρο Οικουμενικός Πατριάρχης: Απαραίτητη η ενότητα για την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα