Με λαμπρότητα η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Με κάθε λαμπρότητα και με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας η εορτή της Κοιμήσεως και της εις τους Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίκεντρο του εορτασμού της μεγαλύτερης Θεομητορικής εορτής του έτους ήταν η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, όπου πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών από ολόκληρο τον Νομό Λασιθίου συνέρευσαν ευλαβικά για να ανάψουν ένα κερί, να ασπασθούν την θαυματουργή εικόνα της Κυράς Φανερωμένης και να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών,

εκ των οποίων πολλοί νέοι και νέες, ανηφόρισαν με τα πόδια τον δρόμο προς το μοναστήρι εκπληρώνοντας ένα προσωπικό τους τάμα και μαζί με τους «δεκαπενταριστές», οι οποίοι διέμεναν στους ξενώνες και στα κελιά της Μονής όλες τις ημέρες παρακολουθώντας τις Ιερές Παρακλήσεις και τις Θείες Λειτουργίες που τελούνταν καθημερινά, υποκλίθηκαν με ευλάβεια και σεβασμό στη Μητέρα του Θεού και Δέσποινα του κόσμου.

Το άρθρο Με λαμπρότητα η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα