Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Με την τέλεση σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός, προεξάρχοντος του εκπροσωπούντος την Ιερά Σύνοδο, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, συνιερουργούντος αυτώ του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη λειτουργική συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και τη συμπροσευχητική παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας

Αικατερίνης Μονογυιού, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Κ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Διοικητού της Αεροπορίας Μυκόνου, του λιμενάρχη, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και πολλών Μυκονίων και παραθεριστών, οι οποίοι παρέστησαν εντός και εκτός του Ναού, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικης προστασίας , ολοκληρώθηκε το Διήμερο των Εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη στη Μύκονο, πατρίδα της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους και τόπο επί μακρόν διαμονής του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός, του μετά ταύτην εν Χίω υπό των Οθωμανών μαρτυρήσαντος το 1792, στα πλαίσια των Συνοδικών Εκδηλώσεων, που προγραμμάτισε η Εκκλησία της Ελλάδος για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το άρθρο Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα